Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Esittelyssä Contest 55 CS – Yläluokkaa Alankomaista

Mitä tarkemmin veneeseen tutustuu, sitä syvempää luottamusta se herättää. Ja syvä luottamus rentouttaa nauttimaan Contest 55 CS:n tarjoamasta ylellisyydestä.

18.02.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajanils günther

Hollantilaisveistämö syntyi reilut 60 vuotta sitten kilpapursien rakentajaksi. Siitä nimi Contest, ja sieltä into edistyksellisen tekniikan käyttöön veneiden rakenteissa.

Jo pitkään veistämö on keskittynyt pitkälle räätälöityihin luksuspursiin. Suorituskyvyn tavoittelua ei toki ole unohdettu, mutta osaamisen tärkeimmäksi maaliksi on noussut korkean merikelpoisuuden yhdistäminen eleganssiin. Uusin vene Contest 55 CS tulee juuri malliston puolivälin alapuolelle ja osuu maaliin tarkasti.

Vene on linjakas hillityn modernisti. Pystyt keula ja perä maksimoivat vesilinjan ja uppoamaa on jaettu koko pituudelle, mutta varalaidat taittuvat pehmeästi kaventamaan vesilinjaa. Kansirakenne on sulavan matala, vaikka siihen on saatu sovitettua koko ruffin kiertävä ikkunanauha.

Silmiltä piilossa on suurin laatutekijä. Contest tekee poikkeuksellisen tiivistä yhteistä Lloydsin kanssa. Paitsi suunnitelmat, myös rakennustavat ja -osat hyväksytetään kaikki erikseen. Veistämön erikoisuuksia ovat mm. koko sandwichrungon tyhjiölaminointi yhdellä kertaa sekä poikkeuksellinen panostus äänieristykseen.

Toimivaa ylellisyyttä

Sisään laskeudutaan korkean, mutta loivan portaikon kautta. Veneen leveimmässä kohdassa on salonki, joka on korotettu niin, että seisoessa maisemia voi katsella ruffin ikkunoista. Turkin alla, painopisteen kannalta edullisimmassa kohdassa, ovat tankit, moottori ja generaattori.

Kun kyse on semicustom-purresta, sisustukseen on todellisuudessa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita malleja. Oletuksena kuitenkin portaikon kohdalla styyrpuurissa on navigointipiste laitaa vasten tai testiveneen tapaan menosuuntaan katsoen.

Päälaipiota ja laitaa vasten on suuri L-sohva ja varsinainen monitaituri pöydäksi. Se taittuu ja avautuu ruokailuun viidelle tai kymmenelle hengelle, kääntyy pitkittäin tai poikittain, ja laskeutuu tarvittaessa niin, että sohvasta voi sijata varavuoteen. Lisäistuimina on siirrettävät suuret jakkarat, jotka merelle lähtiessä kiinnitetään paapuurin suoran sohvan eteen ja kas: siinäpä muhkea divaani lepovahdille.

Taittuva, kääntyvä ja laskeutuva pöytä tekee salongin sohvien käytöstä joustavaa ja monipuolista.

Omistajan kajuutasta on näkymät sekä molemmille laidoille että perään, kun uimataso on laskettuna.

Contest 55 CS valittiin Euroopan Vuoden Veneeksi luksuspursien sarjassa.

Esittelyn voit lukea kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 2/2021.

X