Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Sea Ray SPX 21 – Suvihuvi

Kun kesäpäivä tarjoaa kunnolla aurinkoa ja paljon kavereita, Sea Ray 21 SPX tuntuu oikealta valinnalta. Muut päivät jättävät kysymysmerkkejä.

31.05.2017

Kirjoittajaja kuvat Pasi Nuutinen

On vaikea sanoa, miksi Sea Ray 21 SPX antaa ensikatselulla mielikuvan pienestä veneestä. Mitoista se ei johdu, hieman yli 6,5-metrisenä se on ihan merikelpoisen pituinen. Yli 2,5 metrin leveys on jopa suuri, etenkin kun keula kaartuu komean leveiksi partaiksi.

Ehkä vaikutelma johtuu suhteellisen matalasta varalaidasta, joka perässä vielä laskeutuu voimakkaasti. Tai ehkä syynä on, että avoin bowrider kertoo niin häikäilemättömän rehellisesti, että se on tarkoitettu puhtaasti hauskanpitoon ja seurusteluun. Yhdellä adjektiivilla kuvattuna se on erittäin rento vene. Ehkä jopa leikkisä?

Sama tunnelma jatkuu, kun lähtee liikkeelle. Varalaidan takana vedenpinta tuntuu olevan lähempänä kuin yleensä tässä kokoluokassa. Sähköisen tehostuksen ansiosta ohjaus on höyhenenkevyt. Ohjaamon ergonomia on mainio, mittarit ja katkaisimet ovat hyvin ja kaasukädelle löytyy kyynärtuki.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X