Testit

Bayliner Element CC5

Nätti, massasta erottuva, erinomaisen vakaa ja maksaa 60 hevosvoiman perämoottorilla pyöreästi 17 000 euroa. Element CC5:llä on melkoiset valtit aloittelevan veneilijän valloittamiseksi.

14.06.2017

Kirjoittajaja kuvat Timo Sarkkinen

Puolassa Euroopan tuotantoaan pyörittävä Bayliner uskoo vahvasti monikäyttöisiin ja omaleimaisiin avoveneisiin. Uutuusmalleja tulee tiuhaan tahtiin, ja niillä kaikilla on vanha tuttu valtti: taas kerran ”Beikkujen” hintalappuja saadaan tuijotella enemmän tai vähemmän silmät pyöreinä.

1980-luvun loppupuolen Baylinereja myytiin sadoittain, ja halvat hinnat houkuttelivat ”maakrapujakin” aalloille. Mutta vaikka ajat ovat haastavammat ja kukkaron nyörit tiukemmalla, nykyinen hintapolitiikka saattaa hyvinkin siivittää tutun merkin ”toiseen tulemiseen”, isompaan rooliin ennen kaikkea avovenemarkkinoilla.

Nousua on hyvä lähteä hakemaan Element CC5 -mallin kaltaisilla veneillä. Sen hinta on mihin tahansa kaksikuoriseen kilpailijaan verrattuna hämmästyttävän edullinen: vajaat viisimetrinen pulpettivene maksaa ilman moottoria pyöreästi 9 500 euroa ja 60 hevosvoiman Mercuryn kanssa 16 890 euroa.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X