Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Esittely: Windy 32 Grand Zonda RS – Ajatonta eleganssia

Modernien suoraviivaisten veneiden joukossa Windy 32 Grand Zonda RS on kaunislinjainen tuulahdus vuosien takaa.

07.12.2021

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajamarkus pentikäinen

Windy 32 Grand Zonda RS on raikas tuulahdus niistä päivistä, jolloin italialaisesta Wallysta lähtenyt suoraviivaisuus ei vielä ollut kääntänyt lähes kaikkien veneiden keulaa pystysuoraksi. Windyssä on vahvasti nähtävissä perinteiset linjat ajalta, jolloin suunnittelijoilla oli käytössään myös kaarevia viivoittimia.

Näkemys on tietysti liioiteltu, mutta Windy erottuu selkeästi uudempien veneiden joukossa kaunislinjaisena ja hyvin tarkoituksenmukaisena. Joku sanoisi vanhanaikaisena, mutta kaunis vene ei voi olla vanhanaikainen, ainakaan ominaisuuksiltaan.

Totuus kuitenkin on, että 32 Grand Zonda RS ei ole aivan tuore tapaus. Se perustuu 31 Zonda -malliin, joka esiteltiin noin 12 vuotta sitten. Muutoksia on tullut lähinnä uimatason pituuteen ja sisätilojen yksityiskohtiin. Edeltäjänsä saavutti tuoreena tulokkaana melkoista mainetta Euroopassa, ja se valittiin omassa sportcruiser-sarjassaan niin Vuoden Veneeksi Euroopassa kuin englantilaisen veneilylehdenkin suosikiksi. Kummankin valinnan jury kiitteli ennen kaikkea veneen tyylikkyyttä ja ajo-ominaisuuksia.

Avotila on auringonpalvojan paratiisi. Moottoritilan kansi on yhtä suurta tasoa, ja selkänojan saa näppärästi siirrettyä tason etuosasta perään. Uimataso on poikkeukselliseen suuri ja lähellä veden pintaa.

Vakiovarustukseen kuuluu avotilan hiilikuitupintainen pöytä, joka löytyy sähköisesti nousevan moottoritilan kannen alapinnalta olevasta telineestä. Mielenkiintoinen yksityiskohta avotilassa on jääkaappi, joka on sijoitettu turkkiin kajuutan oven eteen.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 12/2021.

X