Tilaa
Jutut

Ensimmäinen takaisku Huuselalle Transat Jacques Vabressa – Isopurje puhkesi, mutta matka jatkuu!

30.10.2019

KirjoittajaJoonas Gustavsson

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela on päättänyt osallistua maailman vaativimpaan purjehduskilpailuun Vendée Globeen vuonna 2020 ja viedä suomalaista valtameripurjehdusta maailman kartalle. Vene-lehti julkaisee myös Tekniikan Maailmassa julkaistua Yksinpurjehtijan matkassa -blogia, jossa seurataan Huuselan valmistautumista maailmanympäripurjehdukselle.

Ari Huuselan ja Michael Fergusonin toinen kisavuorokausi Transat Jacques Vabressa toi mukanaan sekä ongelmia, että aihetta juhlaan.

Huusela vietti nimittäin sunnuntaina 57-vuotissyntympäpäiväänsä. Sen kunniaksi kakkoskippari Ferguson oli salakuljettanut veneeseen syntymäpäväkakun, jonka miehet nauttivat harmaassa merisäässä.

Ensimmäisen kisayön hyvän vauhdin jälkeen matkaan tuli kuitenkin mutka, kun veneen vasta korjattu isopurje repesi miesten reivatessa purjetta alas kovassa tuulessa.

”Tällaista voi tapahtua. Jo lähtiessä tiedettiin, että se on aika haperossa kunnossa… Mutta nyt on suunnitelmana löytää mahdollisimman hyvä ja vähätuulinen paikka sen korjaamiseksi”, Huusela kertoi eilisellä videollaan.

Korjauspaikan etsiminen tietää myös sitä, että kaksikon reittivalinnat saattavat lähipäivinä näyttää kisaa ajatellen epäloogisilta.

Tällä hetkellä Ariel 2 miehistöineen purjehtii Imoca-luokassa sijalla 23. Matkaa ensimmäisellä sijalla purjehtivaan Charaliin on 121,5 merimailia.

”Tuuli vaihdellut 15-20 solmun välillä. Nyt nousemassa hieman ja kääntymässä lisää vastaiseksi. Kohta venda ja keula kohti etelää. Yö oli tosi pitkä ja pimeä”, Huusela päivitti aamuyhdeksältä.

Kuten alla oleva sijaintikuva kertoo, Imoca-luokan pakka ei ole vielä ehtinyt merkittävästi leviämään. Venekunnat ovat kuitenkin keskiviikkona jakautuneet kahtia etelään ja länteen suuntautuville reiteille.

Juttu on julkaistu myös Tekniikan Maailmassa 29.10.2019.

Lue myös nämä

X