Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

EM-kisat Uudessakaupungissa ja Hirvensalmella

26.10.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Vittorio Ubertone

Suomi isännöi ensi vuonna kahdet moottoriveneilyn EM-kisat.

Kansainvälinen moottoriveneliittojen yhteisö UIM (Union Internationale Motonautique) kokoontui Kreikassa Korfulla lokakuussa ja päätti mm. vuoden 2013 nopeuskilpailuiden arvokisojen pitopaikat sekä ajat. Uudessakaupungissa ajetaan Offshore 3/C -luokan EM-kisat 20.-21.7. ja Hirvensalmella Formula 4S -luokan EM-kisat 3.-4.8.

Korfulla Suomea edustivat Jussi Valtonen ja Harry Fabritius.

Fabritius jatkaa, Seliö jätti paikkansa

UIM:n hallituksen ja komiteoiden kokoonpanot vaihtuivat tulevalle nelivuotiskaudelle. UIM:n Cominof-komiteaan nimitettiin Harry Fabritius. Komitean tehtävänä on mm. pitää yllä ja huolehtia offshore-kisojen säännöistä, avustaa kisakalenterin ylläpidossa sekä määritellä kausien mestaruusstatukset.

UIM:n teknisessä komiteassa sekä Formula 1 -komiteassa istunut Sami Seliö jätti paikkansa monien muiden tehtäviensä ja kiireidensä vuoksi.

Suomen erivapausanomus hyväksyttiin

Kokous hyväksyi Suomen jättämän erivapausanomuksen, että ensi vuonna Yamaha 90 ja Tohatsu 90 olisivat vielä sallittuja Offshore 3/b -luokan kisoissa. Erivapaus hyväksyttiin siten, että ne ovat ensi vuonna sallittuja silloin, kun niissä käytetään ympäristöystävällistä polttoainetta (esim. Aspen).

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry
Kuva: F1H2O/Vittorio Ubertone

X