Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Nirkko aloitti kisaurakkansa

10.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Kiti Westerback

Open Europeans purjehdusten kilpailijat pääsivät nauttimaan erinomaisesta 6-8 m/s puhaltaneesta tuulesta sunnuntain kilpailulähdöissä.

Tuuliolot rata-alueilla eivät juuri vaihdelleet, mikä teki kilpailufleeteistä tasaisia.

– Venevauhdeissa ei tullut eroja, ja toisaalta oli vaikeaa nähdä kumpi puoli radasta olisi ollut edullisempi, 49er-luokan kärkikymmenikössä purjehtivan Lauri Lehtisen gasti Kalle Bask totesi.

49er-luokka sai tänään päätökseen karsintasarjan, jonka jälkeen kilpailua johtaa vahvasti koko alun purjehtinut Itävallan kaksikko Nico Delle Karth ja Nikolaus Resch. Kuuden pisteen päässä ovat Australian Nathan Outteridge ja Iain Jensen ennen Saksan Erik Heilia gasteineen.

Lehtinen/Bask kultafliittiin

Suomen ykköstiimi Lehtinen/Bask koki tänään notkahduksen. Päivän startteihin mahtui pieniä virheitä ja varaslähtö.

– Tänään oli kovempaa tuulta, mutta ongelmat eivät olleet tuulesta johtuvia, vaan ajettiin aavistus heikommin kuin aikaisempina päivinä, Lehtinen tiivisti.

– Fleetti on kova, täytyy onnistua ihan kaikessa, jos haluaa hyviä sijoja. Pieniä virheitä siellä täällä ja tulokset ovat sen mukaisia, Lehtinen jatkoi.

Kultafleettiin Lehtinen ja Bask lähtevät sijalta 10. Ennen keskiviikkoista kymmenen joukkueen mitalikilpailua 49er-luokka pyrkii ajamaan kahdeksan finaalisarjan lähtöä.

Maanantain ensimmäiset lähdöt alkavat klo 11. Kilpailua voi seurata Hernesaaren rannasta.

Lindgrenit 30:ntena 470-luokassa

Suomen nuori 470-tiimi Joonas ja Niklas Lindgren purjehtii EM-regatassa 30:ntena. Tänään veljekset purjehtivat 9:nneksi. Päivän toisessa lähdössä he eivät päässeet maaliin.

470-luokkaa johtaa Australian kaksikko Mathew Belcher ja Malcolm Page kuudella pisteellä. Toisena ovat Kroatian Sime Fantela ja Igor Marenic ja kolmantena Israelia edustavat Gideon Kliger ja Eran Sela.

Naisten luokassa johtoa pitävät Espanjan Tara Pacheco ja Berta Betanzos ennen brasilialaisia Fernanda Olivieiraa ja Ana Luisa Barbachania. Kolmanneksi ovat nousseet Tanskan Henriette Koch ja Lene Sommer.

Nirkko aloitti EM-urakkansa kohtuullisesti

Finnjollaluokan suomalaisedustaja Tapio Nirkko (kuvassa) pääsi tänään tosi toimiin EM-vesillä. Avauslähdöt sujuivat Finnjollilta loistavissa purjehdusoloissa noin puolen tunnin purjehdusmatkan päässä rannasta.

Nirkko oli kolmessa lähdössä 10:s, 28:s ja 13:s. Kokonaistilanteessa Nirkko on 15:s.

– Aikataulun kannalta oli hienoa, että purjehdittiin kolme lähtöä tänään. Paljon hyvää mahtui päivään, mutta toisen lähdön kömmähdykset harmittaa. Olin menossa kympin sakkiin siinäkin, mutta virheet avotuuliosuudella kostautuivat. Meinasin kaatua kahdesti, Nirkko kertoi.

Nirkko ei ole huolissaan mahdollisuuksistaan ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

– Suhteellisen positiivinen fiilis jäi päivästä. Edessä on pitkä viikko, ei kannata vielä luovuttaa, Nirkko jatkoi.

Finnjollat starttaavat jälleen maanantaina klo 11 karsintalähtöihinsä.

Lisätietoja

Lähde: Open Europeans 2011 tiedotus
Kuva: Kiti Westerback

 

Lue myös nämä

X