Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Multala ei purjehdi mitaleista

07.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Kiti Westerback 

Tuuleton meri koitui Sari Multalan EM-mitalihaaveiden kohtaloksi avoimissa purjehduksen EM-kilpailuissa.

Torstaiaamuna tuulet kisa-alueilla Helsingin edustalla olivat erittäin heikkoja, joten kilpailijat odottelivat käskyä radalle lähdöstä rannassa.

Tuuliolosuhteita odotettiin viiteen asti, jolloin kilpailun johto ilmoitti, että päivän lähdöt on peruttu. Tämä tarkoittaa sitä, että huomiseen mitalilähtöön pääsevät eilisen kokonaistilanteen mukaisesti kymmenen parasta Laser Standard- ja Laser Radial -purjehtijaa. Yhtään suomalaista ei purjehdi huomisissa mitalilähdöissä.

Star-mestaruus Espanjaan

Kiti Westerback

Espanjan Star-joukkue Fernando Echavarri ja Fernando Rodriguez Rivero ovat Star-luokan uusia Euroopan mestareita.

Luokka pääsi aloittamaan mitalikilpailunsa puolitoista tuntia alkuperäistä aikataulua myöhemmin. Espanjalaiset voittivat torstain mitalikilpailun ja näin myös kokonaiskilpailun ennen pahimpia kilpakumppaneitaan, kreikkalaisia Emilios Papthanasiouta ja Alexandros Dragoutsisia.

Espanjalaisten ja kreikkalaisten välinen ero ennen tämän päivän mitalipurjehdusta oli vain yksi piste. Lähdössä kärkikaksikko valitsi vastakkaiset puolet radasta. Espanjalaiset olivat ensimmäisenä ylämerkillä ja onnistuivat säilyttämään johtonsa maalilinjalle asti.

Kreikkalaiset jäivät viidenneksi tämän päivän lähdössä, mikä riitti kuitenkin hopeamitaliin. Japanin Kunio Suzuki ja Daichi Wada sijoittuivat mitalilähdön neljänneksi ja ylsivät pronssille. Tänään purjehtivat vain kymmenen parasta Star-purjehtijaa.

– Olen tosi iloinen! Työ, jota olemme tehneet viime kuukausien aikana, tuotti tulosta, kertoi iloinen Espanjan Rodriguez Rivero kilpailun jälkeen.

– Luonnollisesti me olemme todella onnellisia suorituksestamme. Tarvitsimme hieman onneakin voiton saavuttamiseksi. Ennen mitalilähtöä kilpailu oli todella tiukka, mutta kaikki voi muuttua mitalilähdössä, tiimin toinen jäsen Echavarri totesi.

Huomenna Laser-mestaruudet varmistuvat

Laser Standard- ja Radial -luokat purjehtivat mitalilähtönsä huomenna alkaen kello 12.00. Sijoista yhdestätoista eteenpäin purjehditaan klo 11 karsintaradoilla.

Lisäksi 49er-luokka aloittaa huomenna purjehdusurakkansa kello 11.00 aivan mitalipurjehdusradan kupeessa Sirpalesaaren vieressä. Neljäyseissä Suomea edustaa muiden muassa mitalia tavoitteleva kaksikko Lauri Lehtinen ja Kalle Bask.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X