Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Lehtisen venekunta kahdeksas

03.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Ville Väresmaa

Silja Lehtisen match racing -tiimi joutui tyytymään kahdeksanteen sijaan purjehduksen EM-kilpailuissa.

Siljat Lehtinen ja Kanerva sekä Mikaela Wulff hävisivät lauantaina puolivälierissä espanjalaisen Tamara Echegoyenin kipparoimalle venekunnalle otteluvoitoin 1-3.

Echegoyenin lisäksi puolivälieristä menivät jatkoon Venäjän Jekaterina Skudina, Hollannin Mandi Mulder ja Espanjan Silvia Roca Mata. Viimeksi mainittu kukisti dramaattisten vaiheiden jälkeen Ranskan Anne-Claire Le Berren.

Le Berre siirtyi parissa nopeasti 2-0-johtoon, mutta espanjalainen ei antanut periksi. Hänen tiiminsä vei nimiinsä seuraavat kolme ottelua ja eteni siten välieriin.

Välierät päästiin aloittamaan Hernesaaressa lyhyen tauon jälkeen. Pareiksi muodostuivat Echegoyen – Mulder ja Mata Roca – Skudina.

Skudina ei antanut Mata Rocalle mitään mahdollisuuksia. Venäläisen venekunta otti vakuuttavan voiton suoraan kolmessa ottelussa.

Toisen välieräparin yhteenotto oli tasaisempi, mutta tästä huolimatta lukemiksi kirjattiin samat 3-0. Echegoyen nappasi niukat ykköstilat jokaisessa lähdössä Mulderia vastaan.

Match racingin finaalissa kohtaavat sunnuntaina näin ollen Venäjän Jekaterina Skudina ja Espanjan Tamara Echegoyen. Pronssiottelussa mittelevät Mata Roca ja Mulder. Match racingin ratkaisevat kamppailut käydään Hernesaaren rannassa sunnuntaina alkaen kello 11.’

Holm ja Tollander parhaita Starien suomalaistusinassa

Lauantaina kilpailu-urakkansa aloittivat myös Star-purjehtijat. Kyseisessä luokassa on mukana peräti 12 suomalaista venekuntaa.

Ensimmäisen päivän jälkeen Star-luokkaa johtavat Kreikan Emilios Papathanasiou ja Alexandros Dragoutsis.

Parhaina suomalaisina ovat Kim Holm ja Erik Tollander, jotka pitävät tällä hetkellä hallussaan 11. sijaa.

Star-purjehdus jatkuu sunnuntaina kello 11.

Lisätietoja

Lähde: Kilpailun järjestäjä
Kuva: Ville Väresmaa

 

Lue myös nämä

X