Tilaa
Uutiset

EM Helsinki: Lehtisen tiimillä kurottavaa

01.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Tani Simberg

Kovaan mediarummutukseen viime päivinä joutunut suomalaiskolmikko Silja Lehtinen – Silja Kanerva – Mikaela Wulff epäonnistui EM-avauksessaan.

Kippari Lehtinen sanoi jännittäneensä avausstartteja enemmän kuin mitään aiempia kisojaan. Kotikenttäetu kääntyi näin itseään vastaan.

Purjehdus on sikäli erikoinen laji, että median ja yleisön luomia paineita ei juuri pääse harjoittelemaan. Olympialaisia ja kotikisoja lukuunottamatta rannoilla ei yleensä paljon muita ihmisiä näy kuin purjehtijoita ja näiden tukijoukkoja. Nyt oppia ja kokemusta tulee sitäkin enemmän.

Purjehduksen EM-kisojen avauspäivä purjehdittiin upeissa kesäkeleissä Hernesaaren ulkopuolella. Suomalaiset aloittivat ja lopettivat päivänsä voitolla, mutta siihen väliin mahtui sitten viisi tappiota ja vain yksi voitto.

Kirvelevimmät takaiskut olivat australialaistiimiä vastaan sattunut episodi tuomarialuksen ankkuriköyden kanssa sekä äärimmäisen niukka tappio Venäjän Euroopan mestari Jekaterina Skudinaa vastaan.

Australialaista Olivia Pricea vastaan sattunut takertuminen ankkuriköyteen oli tuomarialuksen kömmähdys, kun ankkuriköysi oli jätetty liian pitkäksi ja sen lisäksi köysi oli väärää, kelluvaa laatua. Tämän seurauksena suomalaiset takertuivat siihen kölistään. Ja kun kaiken kukkuraksi veneiden vakiovarustukseen kuuluva protestilippu oli kadonnut jäljettömiin, ei suomalaisille tarjoutunut sääntöjen tuntemaa uusintalähtöä, kun protestia ei voitu liputtaa asianmukaisesti.

Näin musertava epäonni sai laiturille kivunneen kippari Lehtisen potkimaan maata jo ihan tosissaan.

– No, eihän tässä auta kuin nollata tilanne ja lähteä huomisiin matseihin uudella energialla. Ja starteissa meidän täytyy olla huomattavasti tätä päivää terävämpiä.

Keulagasti Mikaela Wulff säesti taustalla: – Kaikki on vielä auki, ei meitä näin helposti laiteta laulukuoroon!

Kisa jatkuu perjantaina alkukierroksen viimeisillä otteluilla ja kun kaikki tiimit ovat kohdanneet toisensa kertaalleen, jatkaa kahdeksan parasta puolivälieriin. Suomen kolmikon pitää voittaa perjantain kolmesta lähdöstä vähintään kaksi, jotta he pääsisivät lauantain puolivälieriin.

Torstain purjehdusten jälkeen johdossa ovat Ranskan Anne-Claire Le Berren ja Portugalin Rita Goncalvesin kipparoimat tiimit. Molemmat voittivat kaikki päivän viisi parikilpailuaan.

Puolustava Euroopan mestari, Venäjän Jekaterina Skudina on kolmantena. Hänen tiiminsä voitti kuusi kertaa ja hävisi kahdesti.

Lisätietoja

Lähde: Silja Lehtisen tiedotus
Kuva: Open Europeans 2011/Tani Simberg

 

Lue myös nämä

X