Tilaa
Jutut

Yhdistäisinkö vuokravenepurjehdukseen muutakin lomailua?

Monet jatkavat veneilykautta vierailla vesillä. Purjehduslomaan voi helposti lisätä monenlaisia kokemuksia.

09.09.2018

KirjoittajaKari Vainio

Tilasin vielä muutama vuosi sitten lennot niin, että myös retken ensimmäinen ja viimeinen yö yövyttiin veneessä. Sittemmin olen huomannut käteväksi yhdistää purjehduslomaan muutamasta päivästä viikkoon muutakin ympäristöoppia. Näin saa samoilla lennoilla ja vain majoittumisen lisäkustannuksin enemmän kokemuksia.

Liparin tulivuorisaarten purjehdukselle on kaksikin varteenotettavaa oheiskohdetta, Rooma ja Sisilia.

Rooma sopii siinä mielessä hyvin, että sinne menee suora lento Helsingistä ja edelleen Roomasta pääsee Palermoon edullisella sisäisellä lennolla. Kulkuyhteydet Roomassa ja Vatikaanissa ovat lyhyet ja tehtävissä helposti julkisilla kulkuneuvoilla. Vanhaa Rooman vallan aikaista historiaa ja ”purkutuomion” alaisia rakennuksia Colosseumista lähtien on vaikka kuinka paljon.

Syksyn edestakaiset lennot Helsingistä Roomaan vaihtelevat 131–200 euron välillä  meno-paluu ilman ruumaan menevää matkatavaraa ja istuinpaikkavarausta. Roomasta Palermoon ja takaisin lentää noin 60–90 eurolla.

Jos taas haluaa kiertää Sisilian maaseutua, on vuokrattava auto. Pienehkön auton vuokraus oli edullista.

Ainoa huolenaihe on italialainen liikennekulttuuri. Palermossa oli kolhimattomia henkilöautoja yhtä paljon kuin maailmassa on nuuhkimattomia koiran takapuolia.

Varauduin Palermon liikennekaaokseen ottamalla vuokra-autoon täyskaskon.

Kotoa mukana tuotu navigaattori osoittautui aivan välttämättömäksi.

Eräs pikkuongelma oli auton pysäköiminen kadun varteen, mutta sain siihen hyvät ohjeet majoituspaikasta.

Jos ei halua vuokrata henkilöautoa, niin toki pelkästään Palermossa riittää kierrettävää muutamaksi päiväksi.

Edestakainen lento Helsingistä Palermoon maksaa syksyllä 2018 ilman matkatavaraa ja paikkavarausta 300–450 euroa riippuen siitä, kauanko haluaa viettää aikaa lennolla.

Lue myös nämä

X