Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Dufour 45 Performance – matkapursi kisaherkuilla

30.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Vene 7/10 Dufour 45 Performance

Dufour 45 on hillitysti moderni vene, ja Performance-versiona suorituskykyinen ja hyvin purjehtiva. Hintakaan ei hirvitä, ainakaan samankokoisten pohjoismaisten pursien rinnalla.

Kaikki uusimmat Dufourin mallit ovat saman parivaljakon suunnittelemia. Italialainen Umberto Felci piirtää rungot ja takilat, ranskalainen Patrick Roséo täydentää työn muotoilemalla veneet ulkoa ja sisältä. Pursi kantaakin nyky-Dufourien tunnusmerkkejä, joita ovat pystyt keula ja perä, matala kajuuttarakennelma, suorakaiteiset ikkunat ja suhteellisen takana seisova masto. Muoto on sikäli erikoinen, että kyljet ovat hyvin pystyt, mutta keulassa runkolinjat ovat jopa koverat, ikään kuin kilpapursissa.

Yli 13-metrisessä veneessä on ruhtinaallisesti tilaa sisällä. Testiveneessä oli kolme tuplakajuuttaa, lisäksi vaatimattomaan lisähintaan saa keulaan ylimääräisen makuukajuutan kerrosvuoteilla. Se vie kuitenkin avaruutta upeasta omistajan kajuutasta, sekä keulavessasta erillisen suihkutilan. Mutta jos miehistössä on useita lapsia tai nuoria, on kätevää majoittaa porukka omaan osastoonsa päälaipion keulapuolelle.

Tämän kokoluokan veneiden hintahaitari on erittäin laaja. Dufour 45 sijoittuu listan edullisempaan päähän ja on suorituskykyynsä, tyylikkyytensä ja viimeistelynsä puolesta kilpailukykyinen vaihtoehto.

Tekniset tiedot

Pituus 13,60 m
Vesilinja 12,16 m
Leveys 4,30 m
Uppouma (vakiokölillä) 10  870 kg
Syväys 1,95 m
Kölipaino 3  330 kg
Isopurje 54,0 m&³2;
Genua 59,0 m&³2;
Spinaakkeri 130,0 m&³2;
Moottori Volvo Penta D2-55, 55 hv
Suunnittelu Umberto Felci/Patrick Roséo
Valmistaja Dufour Yachts, Ranska
www.dufouryachts.com
Maahantuoja Sarlin Marin Oy
Liisankatu 21, 00170 Helsinki
www.sarlinmarine.fi
Länsi-Suomi Marisail Oy
www.marisail.fi
Hinta (Dynamic-versio) 277  794 euroa

teksti ja kuvat Kari Wilén

Tiivistelmä Vene-lehden 7/2010 jutusta
X