Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Koepurjehdus

Dufour 382 Grand Large – Väljä ja valoisa

Tilat niin ulkona kuin sisällä ovat Dufour 382 Grand Largen parasta antia, ja kevyen tuulen koepurjehduksessa miellytti hyvä nousukulma.

14.10.2015

KirjoittajaPasi Nuutinen, Kari Wilén

KuvaajaKari Hautala, Arto Wiikari, Pasi Nuutinen

Suomessa 38-jalkainen pursi mielletään suureksi, muualla Euroopassa lähinnä keskikokoiseksi. Ehkä alkaa olla aika korjata mielikuvaa – muiden meidän suuntaamme.

Viime vuodet ovat tuottaneet yhä leveämpiä pursia, etenkin peräosastaan. Vesilinja on venynyt lähes tasoihin runkopituuden kanssa, runko on täyteläinen koko mitaltaan, varalaita on korkea, eikä kajuuttarakenne ole ainakaan madaltunut. Tuloksena on, että nykyvene tarjoaa lähes aina ”kokoaan suuremmat” asuintilat verratessa vastaavaan purteen vain vuosikymmen takaperin.

Osuva esimerkki on Dufourin matkapursimalliston uusimpiin kuuluva 382 Grand Large. Saimme sen kokeiltavaksi juuri ennen Helsingin Uivaa venenäyttelyä, jossa juuri kyseinen yksilö oli yleisön nähtävillä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Dufour 382 Grand Large

Kiitämme

+ tilavuutta sisällä ja ulkona

+ pentterin varustelua

+ pitkää kansilevankia

Moitimme

– vaatimatonta purjealaa

– kaiteiden puutetta salongissa

”Oleskelun, miksei edustamisenkin, ollessa etusijalla valmis sellaisenaan. Mutta vaatisiko sittenkin purjevarustuksen pippurointia?”

X