Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Drive Convertible 56 – askel arkisempaan

30.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Drive Sport Console 56

Se ei ole Buster, ei se ole Silverkään. Se on alumiinia, mutta myös lujitemuovia. Se ei tule Ähtäristä, vaikka siellä sen juuret ovat. Se on erilainen, olematta poikkeuksellinen. Se on Drive, made by Fiskars Boats.

Pitkään, vuosikausia, Fiskarsin Inhan Tehtaiden venesuunnittelijat ja kauppamiehet ovat pohtineet, miten Busterista saisi entistä laajemman käyttäjäjoukon veneen. Enemmän huviveneen.

Suomen myydyimmän rekisteröidyn veneen asema ei ole riittänyt.

Edellinen yritys Buster XXL:n kanssa ei oikein ottanut tuulta siipien alle, vaikka veneessä selkeästi oli oikeita elementtejä.

Drive on uusi yritys, uusista lähtökohdista. Siinä on hylätty käytännöllisyyden ja huvittelun pakkoavio, johon Busterin huvivenetulevaisuus kaatui. Buster olkoon jokamiehen käyttövene mökki- ja kalamatkoille, Drive vie seuraavan sukupolven veneilyn hauskuuteen.

Drive Sport Consolen runko on koeteltu ja hyväksi havaittu Buster XL:n alumiinirunko pienin muutoksin. Rungossa on potentiaalia suurempiinkin nopeuksiin. Veneeseen onkin tarjolla tehokkaimmillaan 125-hevosvoimainen moottori, jolla nopeus nousee jo selvästi lähemmäs 40:ää solmua.

Kun Fiskarsin Inhan Tehtaiden väki päätti, että Buster olkoon Buster, eikä mikään huvitteluvene, alkoi armoton pähkäileminen, millainen sitten on huvitteluvene?

Perinteiseen tapaan neuvoa haettiin apua ulkopuoliselta suunnittelijalta. Mannerfelt Design Team puolestaan haki mallia urheiluautoista ja ilmiselvästi Drive Sport Console 56:n linjoissa onkin automaista urheilullisuutta.

Matala kansi, linjakas ylärakenne, näennäisen kokoinen tuulilasi ja modernisti kulmikkaat muodot luovat vauhdikkaan ilmeen.

Tekniset tiedot

Pituus 5,60 m
Vesilinjapituus 4,45 m
Leveys 2,23 m
Vesilinjaleveys 1,73 m
Syväys 0,3 m
Paino 670 kg
Suositeltu moottoriteho 75–125 hv
Pohjan V-kulma 20 º
Polttoainesäiliön tilavuus 100 l
Kantavuus 5 henkeä/525 kg
Hinta alk. 29 900 euroa (sis. Mercury 75 L Optimax)
CE-luokitus C (rannikko)
Suunnittelija Mannerfelt Design Team
Valmistaja Fiskars, Inhan Tehtaat Oy, Ähtäri
Esmarin Composites Ltd, Savonlinna, www.esmarin.fi
Jälleenmyyjät www.driveboats.com/en/dealers

teksti Ari Inkinen
kuvat Pasi Nuutinen

Tiivistelmä Vene-lehden 7/2010 jutusta
X