Tilaa
Testit

Drive 46 Open, muodokkaampi ähtäriläinen

25.07.2011

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajajuha virtanen

Fiskarsin Drive-mallisto on täydentynyt pienimmällä.

Buster L:n hienoisesti muunnellulle rungolle rakennettu uutuus-Drive esiteltiin toukokuun loppupäivinä tuulisessa Tukholmassa. Ensiajelu veneen kanssa antoi käsityksen ominaisuuksiltaan varsin tavanomaisesta avoveneestä, jolla matka saariston suojassa taittuu parhaimmillaan 30 solmun nopeudella, kun moottorissa on 50 hevosvoimaa. Kyytiläinen pudottaa nopeutta vajaat kaksi solmua.

Fiskarsin runsas vuosi sitten esittelemä Drive-mallisto herätti melkoisesti keskustelua venepiireissä. Ensimmäiset mallit, etenkin Convertible, olivat totutusta poikkeavia.

Helsingin helmikuisessa näyttelyssä Fiskars esitteli seuraavat Drivet 66 HT:n ja DC sekä 500 Openin. Kritiikkiäkin tuli, etenkin HT:stä.

Malliston Openit ovat hyvin perusluokan avoveneitä, ja toimivia. 46 Openin sisätila on kohtuullisen pieni esimerkiksi Buster L:ään verrattuna, mutta liikkumaan sopii, vaikka hieman ahtaasti. Tuulilasi välipressuineen antaa hyvä suojan ajoviimaa ja vaikkapa sadetta vastaan.

Miellyttävä ominaisuus Drivessä on sen hiljaisuus.

Vajaalla 50 litralla ajaa 50 hv:n konetta viitisen tuntia, eli satakunta meripeninkulmaa.

Driven ajo-ominaisuudet ovat – tavanomaiset. Yksin ajettaessa vene on hieman levoton ja kulkee kallellaan, kuten muutkin saman kokoiset sivupulpettiveneet.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 7/2011

Tekniset tiedot

Pituus 4,68 m
Leveys 2,08 m
Paino 445 kg
Kantavuus 5 henkeä
CE-luokitus C (rannikko)
Polttoainesäiliö 2 x 24 litraa
Moottori 40-50 hv
Hinta 17 290 euroa/Mercury EFI 50
16 490 euroa/Mercury EFI 40
Valmistaja Oy Fiskars Ab, Inhan Tehtaat
Myynti www.driveboats.com

 

Lue myös nämä

X