Mainos

Dräger – testaa ajokuntosi vesillä

09.02.2018

KirjoittajaYhteistyössä www.kaha.fi

Tiesitkö tämän alkoholista? Veren alkoholipitoisuuden mittayksikkö on kansankielellä promille (‰). Se ilmaisee, kuinka monta tuhannesosaa (1/1000) jokin on jostakin. Rattijuopumuksesta puhuttaessa virallinen yksikkö on mg/l (milligrammaa etanolia per litra uloshengitysilmaa), jolla Suomessa määritellään juridisen rattijuopumuksen rajaksi 0,22 mg/l.

Sen muuttamiseen promilleiksi tarvitaan muuntokerroin 2,1, jolloin tarkaksi promillerajaksi saadaan 0,462, vaikka yleisesti puhutaankin arvosta 0,5 ‰. Veneilyssä promilleraja on 1,0 ‰. Ihmisen maksa polttaa alkoholia keskimäärin 0,2 ‰ tunnissa. Palamista ei voi nopeuttaa millään keinolla. Kaikenlaiset nettilaskurit ja muut tavat arvioida veren alkoholipitoisuutta kannattaa unohtaa, koska ne ovat aina epätarkkoja.

Ainoa tapa varmistua veren todellisesta alkoholipitoisuudesta on korkealaatuinen, kalibroitu, polttokennosensorilla varustettu alkometri – sellainen kuin Dräger Alcotest 3820, 5820 tai uutuusmalli 6820. Drägerin alkotestereiden käyttö on helppoa opasteiden ja merkkiäänien sekä valaistun monitoiminapin ja näytön ansiosta.

Älä ota turhia riskejä, vaan testaa ajo- ja veneilykuntosi helposti ja luotettavasti Drägerillä.

MAAHANTUOJA: KAHA OY www.kaha.fi

X