Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

CR 49DS – Pitkän matkan kansisalonki

09.01.2019

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaValmistaja

Ruotsalaisista laatuveistämöistä 
CR on virkistynyt siirryttyään Sweden-yachtsgroupin omistukseen. Nyt valmisteilla on lippulaiva, 49-jalkainen deck saloon -tyyppinen matkapursi.

Rungossa uppoama on jaettu modernin tasaisesti koko vesilinjan pituudelle ja perä on leveän kantava, vaikka ilman laitataitteita. Ratteja on kaksi, peräsimiä yksi, ja kaikki säädöt on tuotu ohjaajalle, jota vahdinpito onnistuu yksin.

Pahalla säällä ohjaaminen onnistuu navigointipisteestä sisältä, sillä salonki kokonaisuudessaan on teknisten päällä niin korkealla, että näkyvyys ikkunoista kattaa suunnat eteen ja sivuille.

Sekä iso- että keulapurjeet ovat rullattavia reivauksen helpottamiseksi. Pinta-alaa niissä on riittävästi hyvään vauhtiin, ja oikaisevaa voimaa antaa lähes kuuden tonnin painoinen köli, vakiona 2,20-metrinen. Perusversiossa on kolme kahden hengen kajuuttaa, mutta räätälöinti asiakkaan toiveisiin on itsestään selvää.

Pituus 14,58 m, leveys 4,48 m, syväys 1,90/2,20 m, paino 15 500 kg, purjeala 154 m², moottoriteho 80 hv, Sweden Yachts Group

X