Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Contest 49CS – Toisin lentävä hollantilainen

26.09.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Contest on veistämönä puurtanut yli 60 vuotta korkealaatuisten, keskiohjaamollisten, suuren keskikoon semicustom-pursien parissa. Tuorein malli avaa uusia väyliä. Ensi keväänä esiteltävä Contest 49CS on malliston toiseksi pienin ja ensimmäinen, jossa avotila ulottuu perään saakka.

Ei tosin ihan tavalliseen tapaan. Kahden ratin ohjaamo on viety varsin eteen ja sen taakse jää laaja alue patjoilla oleskeluun purjehtiessa tai irtopöydän asettelulle satamissa. Keulapurjeiden jalukset tulevat laitavinsseille rattien viereen, isopurje ja levanki keskivinssille niiden väliin. Trimmejä ja nostimia käytetään ruffin reunalta, muuten köydettömästä ja suojaisesta avotilasta.

Runko on judel/vrolijk -toimiston käsialaa. Ominaisuuksissa kerrotaan painotetun pehmeää kulkua suurissa aalloissa ja rakenteissa lujuutta; veistämön perinteen mukaan sen kaikki purret ovat valtamerikelpoisia sekä virallisten luokitusten että käytännön purjehduksen vaatimusten mukaisesti.

Sisältäkin 49CS poikkeaa tavallisista Contesteista. Tässä kokoluokassa veistämö ei ole ennen sijoittanut perään kahta kajuuttaa. Niihin tuo tilaa huomattava laitakorkeus, jota hyödyntää myös pentteri. Se on sijoitettu paapuurin puolelle peräkajuuttaan vievään käytävään, jolloin saadaan runsaasti asennuspituutta kalusteille ja merenkäynnissä hyvä, tiiviin putkimainen työtila.

Omistajakajuutta keulassa on sviittimäisesti varustettu omalla suurella toiletillaan ja veneen leveimpään kohtaan asettuva salonki saa runsaasti luonnonvaloa koko kansirakenteen kiertävästä ikkunanauhasta.

Lisätiedot Contest Yachts

X