Uutiset

Clipper Race: Kohti Australiaa

06.10.2011

TekstiKiti Westerback

Bruce Sutherland/OnEdition 2011 

Neljäs osuus amatöörien kisassa maailman ympäri alkoi Kapkaupungista eilen, kun purret lähtivät 4 800 mpk matkalle kohti Australiaa.

Edessä on mahtava Eteläinen valtameri ja jos edellisellä osuudella purret joutuivat kuin pesukoneen kyytiin, nyt on odotettavissa vähintään samaa lajia. Mutta lähdön hetkellä Pöytävuoren ylle kaartui kirkkaansininen pilvetön taivas ja rivakka koillistuuli tarttui purjeisiin.

Monet pitävät kisan neljättä osuutta kaikkein vaativimpana. Kisa kulkee keskellä matalapaineita, joilla on aavalla valtamerellä tilaa mellastaa. Pahimmassa tapauksessa eteläisen pallonpuoliskon kevääseen liittyy vielä Etelämantereen hyytävää tuulta. Onnekkaat pääsevät kuitenkin nauttimaan 68-jalkaisen purren yli 25 solmun surffeista talonkorkuisissa mainingeissa. Osuudella onkin olennaista osata ajaa oikein: tarpeeksi kovaa, mutta venettä ja miehistöä vaarantamatta.

Torstai-aamun tilannekatsauksessa joukkoa johtaa kotimaataan Gold Coast Australia ja perää pitää 97 mpk päässä pieni ja sisukas Suomi.

Kilpailijoita odotellaan Länsi-Australian Geraldtoniin 29.-31.10. tienoilla.

Lisätietoja

Kuva: Bruce Sutherland/OnEdition

Lue myös nämä