Tilaa
Uutiset

Clipper Race: Johdossa Gold Coast Australia, Visit Finland kakkosena

17.09.2011

KirjoittajaKiti Westerback

OnEdition 2011 

Matkalla Etelä-Afrikasta Afrikkaan Äiti Maa päätti ottaa Clipper Racen johdon käsiinsä.

Atlantilla koetellaan nyt miehistöjä ja tarjotaan niille tilaisuus osoittaa, että heistä on menestymään valtameripurjehduksen äärimmäisissä oloissa. Pyöritys on melkoista. Saldona on ohjauslaitevaurioita ja kaksi loukkaantumista. Singapore-purren Tim Liverton sai haavan päähänsä jättiaallon paiskattua hänet sitlooran pohjalle. Geraldton Western Australiassa Hilly Bouteloup lensi punkastaan heittelehtivässä veneessä ja hänellä epäillään kylkiluiden murtumia.

Singapore, Gold Coast Australia ja Geraldton Western Australia päättivät jättää pisteportin väliin etsien kovempia tuulia etelästä. De Lage Landen, Welcome to Yorkshire ja Qingdao saivat tililleen kolme, kaksi ja yhden pisteen.

Bonuspisteet olivat erityisen tervetulleita De Lage Landenilla, sillä niiden myötä se nousi kisan kahdeksannelta sijalta kuudenneksi. Veneessä korjattiin portilla kuumeisesti rikkoutunutta ohjausta.

Eteläinen Atlantti käyttäytyy todella maineensa mukaisesti.

– Purjehdus on ajoittain aivan upeaa yli 45 solmun puuskissa. Kaikilla on kannella kaksinkertaiset elämänlangat, koska vene heittelehtii välillä holtittomasti. Rikkoutuneen spinnumme korjaaminen ei näissä oloissa ole todellakaan mikään helppo homma, kertoo Visit Finlandin kapteeni Olly Osborne.

Osuuden johdosta kamppailee nyt kolme venettä: vuoroin keulilla on ollut Welcome to Yorkshire, vuoroin Visit Finland tai Gold Coast Australia.

Kapkaupungin Victoria & Alfred Waterfrontin satamaan veneitä odotellaan 26.-29. syyskuuta.

Kuva: OnEdition 2011

 

Lue myös nämä

X