Tilaa
Jutut

Cheek ja Jens Kyllönen ostivat uraa uurtavan suomalaisveneen – videolla kaksikko ajelee sähköisellä uutudellaan

Jare "Cheek" Tiihonen ja Jens Kyllönen ostivat Q30-veneen, koska sen muotoilu ja sähköisyys tekivät ystävyksiin vaikutuksen.

23.08.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Jare Tiihonen eli Cheek osti ystävänsä Jens Kyllösen kanssa ensimmäisen Q-Yachtsin valmistaman sähköveneen. Suomalainen Q-Yachts on tehnyt pitkään töitä äänettömän ja puhtaan moottoriveneilyn tavoittamiseksi. Lopputuloksena syntyi yhtiön lippulaivamalli, Q30, jonka hinta on 225 000 euroa (sis. 24% alv.).

”Törmäsin kansainvälisellä Hypebeast instagram-tilillä kuvaan Q30-veneestä. Aloin tutkimaan mikä vene oli kyseessä, ja ilokseni löysin tiedon, että se on suomalaisen Q-Yachtsin vene. Ei mennyt montaa tuntia, kun olimme Jensin kanssa jo ensimmäisellä koeajelulla”, Tiihonen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön mukaan Q30-veneen valttikortteja ovat muotoilu, hiljaisuus ja ainutlaatuinen ajokokemus. Yhtiön tavoitteena ei olekaan enempää tai vähempää kuin olla tulevaisuudessa veneilyalan Tesla.

”Tämä on uuden ajan alku. Heidän arvomaailmansa kohtaa Q-Yachtsin periaatteet ja siksi olemme enemmän kuin innoissamme, että Jare ja Jens ovat ensimmäiset Q30 veneen omistajat maailmassa”, sanoo Q-Yachtsin perustaja ja toimitusjohtaja Janne Kjellman tiedotteessa.

Kyllänen kertoo etsineensä cruisailuun sopivaa venettä jo hetken aikaa, ja Q30 teki muotoilullaan sekä sähköllään vaikutuksen.

”Q30 on todella spesiaali. Ollaan Jaren kanssa iloisia, että ollaan ensimmäisen Q-Yachtsin Q30-veneen omistajat”, Kyllönen toteaa.

Vene-lehden katsauksen Q30-veneeseen voit lukea täältä.

Alla olevalla Q-Yachtsin videolla Tiihonen ja Kyllönen ajelevat uudella veneellään.

Lue myös nämä

X