Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Buster XXL Cabin – uusi yritys

21.12.2010

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajaheikki juuri-oja

Buster XXL Cabin

Pari vuotta sitten esitelty Buster XXL AWC oli kunnianhimoinen yritys luoda Busterin ystäville joka sään vene. Se ei onnistunut aivan halutulla tavalla. Nyt Inhan Tehtailla Ähtärissä on koetettu uudelleen.

Buster XXL Cabin on äkkipäätään katsottuna ulkoisesti paljolti samanlainen kuin edeltäjänsä. Runko on sama, hyväksi havaittu XXL, jota monet pitävät merikelpoisimpana Busterina, ainakin avoversiona.

Buster XXL Cabin_ajo

Laitojen sisäpuolella on kuitenkin suuria eroavuuksia. Esimerkiksi perän avotila jatkuu kulmissa pitemmälle. Samalla on luovuttu sivupenkeistä, niiden tilalle on tuotu klaffipenkit. Kulkeminen perän kautta on hieman hankalaa syvän avotilan takia, toisaalta veneessä on kohtuulliset sivukannet.

Buster XXL Cabin_sis

Suurin muutos on tietysti tapahtunut itse kajuutassa. Hieman keinotekoinen, perästä avoin ja kuomulla katettava, vaihtoehtoinen ”HT-kajuutta” on historiaa.

Merkittävä muutos on kallistettu tuulilasi AWC-mallin pystyn sijaan, mutta sitäkin merkittävämpi muutos on keulassa. Enää veneeseen ei ole yritettykään ahtaa makuutiloja keulakannen alle.

Kulku keulan kautta on aiempaa selvästi järkevämpää. Kantta on laskettu, jolloin kulku ovesta on helpompaa kuin ennen, joskaan ei helppoa vieläkään.

Uuden Cabin-mallin yksi etu on, että kajuutta ei tunnu samalla tavalla huteralta kuin vanhassa AWC:ssä. Rakenteet ovat selvästi jäykemmät, joskin pientä huojuntaa yhä tuntuu.

Buster XXL Cabinin ajettavuus oli ainakin koeajopäivämme tyynessä kelissä kunnossa. Näkyvyys kajuutasta on erinomainen, melutaso kohtuullinen (78-82 desibeliä) ja muutenkin vene tuntui rauhalliselta. Kovan kelin kokemuksia keräämme ensi kesänä.

Tekniset tiedot

Pituus 6,60 m
Leveys 2,40 m
Paino n. 1 000 kg
Kantavuus enint. 7 henkeä
Teho 115-150 hv
Vakiovarusteet mm. keulakaiteet, hydrauliohjaus, tuulilasinpyyhin, varustekaari, kattoluukku ja kattoikkuna, taittuvat istuintasot perässä, vuodesarja, automaattinen ja käsikäyttöinen pilssipumppu, sammutin, kiinteä polttoainesäiliö 155 l, trimmilevysarja, uimataso ja -tikkaat
Hinta 36 950 euroa
Valmistaja Oy Inhan Tehtaat Ab
Myyjä www.buster.fi
Tiivistelmä Vene-lehden 12/2010 jutusta

 

 

X