Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Buster XL, uudistettu extralarge

05.12.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Heikki Juuri-Oja

Radikaalisti ehostetussa XL:ssä ei ole paljoa jäljellä edeltäjästään. Näkyvimmat muutokset on tehty tilaratkaisuihin, mutta tärkein ero löytyy kuitenkin vesilinjan alta. Buster on poistanut pohjasta nousulistat.

Ajoimme XL:ää Helsingin edustan merialueella lokakuun loppupuolella. Noin 7 m/s puhaltanut tuuli nosti avomerelle aallokon, jossa monella pienveneellä olisi ollut jo ikävä liikkua. XL piti keliä pilkkanaan, eikä Bustereille tutusta rungon kovuudesta ollut tietoakaan. Erityisen miellyttävää ajaminen oli vasta- ja myötäaaltoon.

Mittasimme veneen huippunopeudeksi 36,1 solmua, kun perässä oli 100-hevosvoimainen Yamaha. Tehosuositusalue on 70-115 hevosvoimaa, eli kohtalaisen laaja.

Bustereiden peräpeiliin on edelleen valittavissa eri moottorimerkkejä asiakkaan oman mieltymyksen ja lähikauppiaan tarjonnan mukaisesti.

Hyvä peräpenkki

Heikki Juuri-Oja

XL:n pulpetit ja ennen kaikkea reilusti porrastettu perä ovat saaneet vaikutteita Magnumista.

Veneen parhaat istuinpaikat löytyvät kerrankin peräpenkiltä. Sen selkänojan patja on riittävän tukeva ja riittävän korkealla. Täysiä pisteitä ei sen sijaan saa penkin patjan mitoitus. Jos kuomu on asennettu, joutuu kantta avatessa avittamaan patjan reunoja käsin kaarien ohi. Kyseessä on rasittava ominaisuus, kun ongelman kohtaa päivittäin useita kertoja.

Isoa peräpenkkiä ylhäällä pitävälle kierrejouselle ennustan noin puolentoista kuukauden käyttöikää.

Loistava viimasuoja

Heikki Juuri-Oja

XL:n tuulilasi on pysty ja poikkeuksellisen korkea. Sen antama viimasuoja on erinomainen ja näkyvyys on hyvä. Pystyn tuulilasin varjopuoli on, että se heikentää veneen ulkonäön virtaviivaisuutta.

Veneessä liikkuminen on vaivatonta. Pulpettien välinen pleksiovi on läpinäkyvä, sen lukitus vaikuttaa tukevalta ja mikä tärkeintä, ovi ei natise ajossa.

Busterin tuotekehitysosastolla on selvästi mietitty, miten veneeseen noustaan laiturilta.

Tekniset tiedot

Pituus 5,94 m
Leveys 2,17 m
Paino 600 kg
Kantavuus  7 henkeä/525 kg
Moottori 70-115 hv
CE-luokitus C (rannikko)
Hinta alk. 18 990 euroa
Valmistaja Fiskars, Inhan Tehtaat, Ähtäri, puh. 020 43 910, www.buster.fi
Myynti Jälleenmyyjät maan eri puolilla, www.buster.fi

Teksti ja kuvat: Heikki Juuri-Oja
Testiavustus: Pasi Nuutinen

Tiivistelmä Vene-lehden 11/2011 jutusta

Katso kuvat

 

X