Tilaa
Uutiset

Buster-kopla tuomittu

14.03.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Juha Virtanen

Veneiden rekisteröintitilastoja vuosikausia johtanut Buster on suosittu myös vorojen parissa.

Iltalehti kertoo, että seitsemän nuoren miehen ja yhden naisen kopla varasti veneitä trailereineen Espoossa, Inkoossa ja Raaseporissa kevät-kesällä 2009. Rikolliset varastivat Buster XL- ja Magnum-malleja, joissa oli suurimmat mahdolliset moottorit.

Anastamisen jälkeen veneiden tunnistetiedot muutettiin ja veneet rekisteröitiin uusille omistajille. Veneitä myytiin netissä ja osa vietiin Ruotsiin.

Joissakin tapauksissa varkaat laativat myynti-ilmoituksia nettiin veneistä, joita aikoivat lähipäivinä varastaa. Kahdessa tapauksessa he jättivät maistraattiin ilmoituksen veneestä, jota heillä ei vielä ollut hallussaan.

Syylliset tuomittu

Espoon käräjäoikeus tuomitsi päätekijät vankeusrangaistukseen. Kolme ja puoli vuotta sai lohjalainen Joni Markus Pehkonen, joka oli mukana kuudessa varkaudessa ja petoksessa.

Myös ostaja tuomittiin. Ehdollisen vankeusrangaistuksen sai karjaalainen merenkulun ammattilainen, joka osti varastetun veneen aamuyöllä mökkisaaressaan. Oikeuden mukaan hänen piti tietää, että oli ostamassa varastettua venettä, sillä rekisteriotteessa oli omistajan tiedot surkeasti väärennetty.

Käytetyn ostaja: tarkista ainakin varastettujen lista

Vakuutusyhtiöille ilmoitetut varastetut veneet, moottorit ja vesiskootterit

Ruotsissa varastetuksi ilmoitetut veneet ja moottorit

Nämä löydät Venenetistä hakusanalla varastetut.

Lähde: Iltalehti
Kuva: Juha Virtanen

Lue myös nämä

X