Tilaa
Uutiset

Brännskärin saaristotila säätiölle

18.03.2011

KirjoittajaAltti Holmroos

Altti Holmroos

Aivan vilkkaan veneilyväylän varrella sijaitsevalla Brännskärin tilalla neljännesvuosisadan asunut ja miehensä äkillisen poismenon jälkeen yksinään ammattimaista kalastusta harjoittanut Heli Österman on myynyt kotitilansa.

Vanhan saaristotilan uusiksi omistajaksi tulivat Svenska småbruk och egna hem Ab sekä Åbolands skärgårdsstiftelse, Turunmaan saaristosäätiö, jotka perustivat yhdessä kulttuurihistoriallisestikin arvokasta kohdetta hallinnoivan säätiön, jonka tarkoituksena on tukea saariston ympärivuotista asumista, elinkeinoja sekä ympäristöä.

Toteuttaakseen näitä päämääriään on säätiö jo nyt käynnistänyt Leader-projektin, jonka myötä tullaan järjestämään ja miettimään Brännskärin saaristotilan tulevaa toimintaa. Yhtenä toiveena on mm. saada saarelle vaikkapa jonkinlaista elinkeinoelämää ja myös mahdollisesti ympärivuotista matkailutoimintaa.

Säätiö uskoo tähän vakaasti, sillä sijaitseehan Brännskär ympärivuotisen yhteysalusliikenteen varrella ja se mahdollistaa näin ainakin edellytykset asumiseen. Säätiö perustelee vanhan saaristotilan hankintaansa myös sillä, että tilan myynti yksityiselle olisi merkinnyt todennäköisesti ympärivuotisen asutuksen loppumista ja myös vanhojen rakennusten kohtalo olisi ollut epävarmaa.

 

Lue myös nämä

X