Tilaa
Jutut

Boot Düsseldorf – 50 vuotta veneilyn aallonharjalla

Ensimmäisen kerran messut järjestettiin marraskuussa 1969 ja näytteilleasettajia oli 116 kaikkiaan kahdeksasta maasta. Sittemmin messut ovat lunastaneet paikkansa maailman veneilymaailman merkkitapahtumana ja ne on järjestetty joka vuosi. Esimerkiksi viime vuonna näytteilleasettajia oli lähes 2000 kaikkiaan 68 maasta.

25.01.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Düsseldorfissa Saksassa parhaillaan käynnissä oleva Boot-venemessu viettää 50-vuotisjuhlaa. Ensimmäisen kerran messut järjestettiin marraskuussa 1969 ja sittemmin ne on järjestetty joka vuosi. Luvut kertovat messujen kasvusta yhdeksi maailman merkittävimmistä veneilyalan tapahtumista.

Kun Boot-messut järjestettiin ensimmäisen kerran 1969 näytteilleasettajia oli 116 kaikkiaan kahdeksasta maasta, vierailijoita oli 34 000 ja näyttelytila oli noin 11 000 neliömetriä. Veneiden esittely sisätiloissa oli jotakin kovin uutta ja niin merkittävää, että messujen suosio kasvoi kohisten vuodesta toiseen.

Vuonna 2018 messuilla oli lähes 2000 näytteilleasettajaa kaikkiaan 68 maasta ja messualue oli laajentunut 220 000 neliömetriksi.

Parhaillaan meneillään olevilla juhlamessuilla näytteilleasettajia, tilaa ja vieraita odotetaan olevan vähintään yhtä paljon kuin vuotta aiemmin.

Boot Düsseldorf on vuodesta toiseen ollut myös suomalaisille venevalmistajille merkittävä tapahtuma, ja näkyvyys siellä on oleellista. Niin on myös tänä vuonna, kun kotimaiset valmistajat ovat rahdanneet veneitään koko maailman nähtäville.

Paikalla on tuttuun tapaan myös suomalaista veneilyä edustava Finnboat sekä tietysti Vene-lehti yhdessä sisarlehtensä Kipparin kanssa.

Messuilta on luvassa siis niin poimintoja kuin kattavampiakin katsauksia sekä tuleviin lehtiin että nettisivuille, pysy aalloilla!

Lue myös nämä

X