Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Beneteaun lippulaiva

26.01.2016

KirjoittajaPasi Nuutinen

Oceanis Yacht 62 on takuulla hätkäyttävä näky muutenkin kuin kooltaan. Pitää ollakin, sillä se avaa uuden mallisarjan ”tavallisten” Oceanisten rinnalle.

Silmiinpistävin piirre on miltei täyden rungon pituinen ikkunanauha. Ei se tosin ole läheskään kokonaan ikkunaa, mutta silti ruudut sen takana ovat suurempia kuin pursissa on totuttu näkemään.

Sisällä keulimmaisena on valtava omistajankajuutta omine kylpyhuoneineen. Salonki on ennen kaikkea tilava, ja toiseksi valoisa valtavien sivu- ja kattoikkunoiden takia. L-sohvan paapuurin laidalla ja pieni suora sohva keskellä rajaavat ruokailuryhmän, jolla ateriat tulevat koko laidan pituisesta pentteristä styyrpuurissa.

Leveän portaikon molemmin puolin lähtevät käytävät perähytteihin, joissa on täyskokoiset parivuoteet. Käytävien varsilla on toiletit, joista toisen voi vaihtaa myös kajuutaksi.

Isopurje jalustuu targakaarelle, jonka alle jää oleskelulle rauhoitettu sohvaryhmä. Sen taakse rattipulpetteihin on keskitetty purjeiden säädöt ja muu veneen hallinta. Aivan perässä on vielä oleskelua varten terassimainen tila, jonka alle kätkeytyy mm. kumiveneen talli.

Oceanis Yacht 62:n vesillelaskua kesän alussa odottavat varmasti innolla myös sen suunnittelijat, Berret-Racoupeau-toimisto ja muotoilija Pierangelo Andreani.

 

X