Tilaa
Uutiset

Beneteau Swift Trawler 48 – Muhkea matkajahti

12.12.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Puoliliukuvalla rungolla harvoin tavoitellaan energiansäästöä, vaan sen eduksi nähdään tukevat ajo-ominaisuudet hyvin laajalla nopeusalueella. Se on tähtäin myös Beneteaun Swift Trawler -sarjassa, johon tulee keväällä uusi 48-jalkainen lippulaiva. Vene on sovitettu pitkään, omavaraiseen matkailuun, jolloin pääosin kuljetaan hitaasti nautiskellen, mutta pidetään valmius myös ripeään siirtymiseen tarvittaessa.

Makeaa vettä saadaan mukaan 640 litraa ja polttoainetta melkein 2 000 litraa. Edullisimmalla 6 kn vauhdilla toimintamatka on jopa 600 mpk (10% turvamarginaali) ja 18 kn nopeudellakin 280 mpk. Vakiokoneilla (2 x Cummins QSB 6.7 380 hv) huipuiksi kerrotaan 21 kn ja suuremmilla (2 x 425 hv) 25 kn, mutta lukemat ovat käyttöön nähden kuriositeetteja.

Keulassa on omistajien sviitti erillisine pesutiloineen. Kaksi parikajuuttaa sijoittuvat kyljille ja ne jakavat päiväkäytössä olevan toiletin suihkuineen.

Pääkannella ovat keulasta lukien ensin ohjaamo styyrpuurin laidalla ja paapuurissa dinetti kahdeksan hengen ruokailupöytineen. Salongin peräosassa on pentteri suurine varasto- ja kylmätiloineen. Se yhdistyy kokonaan avattavan lasiseinän kautta perän avotilaan, jota suojaa ajoviimalta täyspitkä kate. Kansirakenne on epäkeskeinen, leveä ja syvä styyrpuurin sivukansi on kulkutie keulaan, ja senkin voi erottaa avotilasta ovella.

Yläkannella on toinen ohjaamo ja sohvaryhmä. Selkänojat ovat käännettävissä sen mukaan, halutaanko katsella ajosuuntaan vai nauttia suurelta pöydältä tarjoiluja, joita valmistellaan minipentterissä. Takaosa 20 m² kannesta on varattu aurinkopatjastoille samoin kuin keulakansi.

Makuusijoja on kuudelle, mikä rajoittaa CE-kategorian A:n henkilölukua. Päiväristeilyjä ja edustuskäyttöä ajatellen Swift Trawler 48 luokitellaan kategoriaan C jopa 14 hengelle.

Lisätiedot Beneteau

Lue myös nämä

X