Tilaa
Testit

Beneteau First 44 risteilyyn ja purjehduksesta nautiskeluun

First 44 on suorituskykyinen pursi. Silti sitä ei ole optimoitu tasoitussääntöihin ja kilpaveneeksi, vaan risteilyyn ja purjehduksesta nautiskeluun.

02.06.2023

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaBeneteau Nicolas Claris, Gilles Martin-Raget

Heti tulee selväksi, että tämä on täysverinen purjevene, ei mikään moottoripurjehtija.

Ja kun First kerran lähtee liikkeelle, vauhtituuli auttaa yhä enemmän. Sitä pystyy hyödyntämään erinomaisesti, sillä kahden peräsimen ohjaus on kevyt, tarkka ja nopea. Ratti kiertyy vajaat 1,5 kierrosta laidasta laitaan. Peräsimet ovat hyvin perässä ja sangen kaukana laidoilla. Veneen kelluessa paikoillaan niiden tyvet pilkistävät vesilinjan yläpuolelle.

Vaikka ohjauspiste ei ole aivan laidalla, keulapurje näkyy hyvin. Mastoa on tuotu taaksepäin melkein veneen puoliväliin saakka. Keulakolmio on suuri ja sen purjeista näkyy reilusti enemmän pintaa kuin vain etuliesma ja virtauslangat. Trimmaaja voi jättää tuulen mukaan ajamisen ohjaajan huoleksi ja painua vaikkapa kahvinkeittoon.

Leveyttä on paljon, mutta vesilinja verrattain kapea, kun varalaidat kaartuvat etenkin perässä voimakkaasti sisäänpäin. Vaikka keula ja perä ovat pystyt, uppoumaa on keskitetty enemmän kuin moderneissa pursissa on tapana. Se syö vain vähän leveyden tuomaa muotojäykkyyttä, enemmän surffiherkkyyttä. Vastineeksi saadaan pehmeyttä sekä suuressa aallossa ajoon, että vielä tärkeämmin hallittavuutta suurelle purjealalle kovissa tuulissa.

Runkosuunnittelun tavoitteena on ollut nopea huvivene, joka silti pysyy perhemiehistön käsissä kaikissa oloissa.

Lue esittely Vene-lehdestä 6/2023

Vakioversion matkustamo on kokonaan köysiltä rauhoitettu. Sporttinen ostaja jättää pois tiikkikannet ja avotilan pöydän sekä ottaa lisävinssit avotilan laidoille ja ruffin reunalle.

Beneteau First 44

Hinta alk. 343 200 € (ALV 0%)
Runkopituus 13,17 m, vesilinja 12,82 m, leveys 4,25 m, syväys 2,15 m, uppouma 10 660 kg, kölipaino 3 300 kg, maston korkeus 19,70 m vedestä, purjeala 106,0 m², moottori Yanmar 57 hv (42,5 kW), CE-luokka A(12) – C(14)
Suunnittelu Roberto Biscontini/Lorenzo Argento
Valmistaja Beneteau, Ranska
Myynti Suomessa Ajola Yachts, Rymättylä, puh. 020 766 9969

Beneteau First 44.

Lue myös nämä

X