Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Bella 530 Smart

29.09.2008

KirjoittajaVenelehti

on järkevästi monikäyttöinen

Katkaisu

Bella 530 Smart on pienestä koostaan huolimatta suuri vene. Se on monikäyttöinen tavalla, josta monet mökkiveneilijät ovat varmuudella kiinnostuneita. Kun harkitun yksinkertaiseen tilankäyttöön yhdistetään merikelpoinen runko, voi kokonaisuutta pitää kiitoksen arvoisena.

Smart on periaatteessa sivupulpettivene. Kuski istuu peräpenkin keskellä ja avara pääreitti keulaan on paapuurin puolella. Ilman styyrpuurin kapeaa väylää kuskin oikealle puolella istuva navigaattori joutuisi kiertämään kuskin takakautta penkille nousten. Liikkuminen keulan ja perän välillä on sujuvaa, eikä vene juuri kallistu ohjauspulpettia ohitettaessa. Vene on luokiteltu kuudelle hengelle.

Koeajamamme Smart oli varustettu uudella värityksellä. Jo pitkään Bella-veneiden kylkiä koristaneista puna-kultaisista vauhtiraidoista punainen on hyllytetty, ja jatkossa rungon tuttu sininen osuus kapenee kohti perää.

Ajoimme uutta Smartia Kallavedellä kelissä, joka ei jättänyt kylmäksi. Lähtökohtaisesti luonnonolosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset olla liikkeellä pienellä avoveneellä. Siksi Smartin vakaa ja rauhallinen käytös oli aallokkoajossa huomattavan mieluisa yllätys. 80-hevosvoimainen nelitahti-Mercury nosti vaivatta veneen liukuun kahden hengen kuormalla ja antoi yhdistelmälle yli 30 solmun huippunopeuden.

Tekniset tiedot

Pituus 5,27 m
Leveys 2,24 m
Paino 650 kg
Kantavuus 6 henkeä/460 kg
CE-luokitus C (rannikko)
Polttoainesäiliö kiinteä 92 l
Moottori 70–115 hv
Hinta alk. 12 300 euroa
Koeajoveneen moottori Mercury F 80 ELPT EFI
Koeajoveneen hinta 26 400 euroa
Valmistaja Bella-Veneet Oy
Kuopio, www.bellaboats.fi
Myynti jälleenmyyjät kautta maan, www.bellaboats.fi

Teksti ja kuva: Heikki Juuri-Oja

Tiivistelmä Vene-lehdessä 9/08 julkaistusta koeajosta.

X