Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Arvostelut

Beaufort

30.03.2015

KirjoittajaAri Inkinen

KustantajaVenda Finland
Hinta15 €

”Meri kätkee syliinsä suuren määrän tarinoita. Se on pohjaton inspiraation lähde, liikkeelle paneva voima ja tarinoiden näyttämö… Jokainen tarina tarvitsee kertojan. Beaufort on kertoja, jotta sinä tuntisit tarinan purjehtijasta, aallosta, kuoleman merestä, arktisesta alueesta, levästä ja taiteesta.”

Lyhyessä päätoimittaja Tuomas Aution kirjoittamassa kappaleessa kiteytyvät Beaufort-lehden sekä filosofia että uusimman numeron, #4, sisältö.

Beaufort on suomalaisen vesielämän eteenpäinkatsoja. Se ei ole veneilylehti, eikä se ole matkalehti, vaikka se kertoo ihmisistä veneissä ja vieraissa maissa.

Sen sijaan se on lehti, joka kertoo meriin liittyviä tarinoita. Se avaa erilaisia näkökulmia pikku-uutisiin, joita veneilijät ja merestä kiinnostuneet päivittäin ohittavat muissa lehdissä.

Beaufortin nuorten tekijöiden mielenkiinnon kirjo on laaja. Erityisesti minun mieleeni uusimmasta numerosta jäi kaksi tarinaa.

Ensimmäinen on elämänkerta Donald Crowhurstistä, yksinpurjehtijasta, joka päätti olla palaamatta. Hänen kohtaloaan peilaavat muut tunnetut maailmanympäripurjehtijat, muun muassa Eero Lehtinen.

Toinen tarina on kuvaus 470-luokan ykkösparimme, Joonas ja Niklas Lindgrenin, päivästä Santanderin regatassa. Tarina kertoo, miten pitkän ja määrätietoisen työskentelyn keskellä joskus on yksinkertaisesti pakko irtautua.

Kummassakin tarinassa on näkökulma, joka poikkeaa tavanomaisesta, ja samalla laajentaa käsitystä niin yksinpurjehduksesta kuin kaksinpurjehduksestakin.

Beaufort on kolmikielinen, sillä suomen ja ruotsin lisäksi osa artikkeleista on englanniksi. Lehti on runsaasti kuvitettu ja se sisältää muun muassa nuorten valokuvataiteilijoiden kuvia.

Suosittelen tutustumaan.

X