Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Bavaria Cruiser 32 – Ruma ankanpoikanen

17.12.2009

KirjoittajaKari Wilén

KuvaajaTimo Utter

Bavaria Cruiser 32

Bavaria-veistämön uutta pursimallistoa on odotettu suurella mielenkiinnolla. Liikkeellä on ollut nimekkäitä suunnittelijoita ja muotoilijoita. Valmistajan panostus on ollut huomattava sekä henkisesti että rahallisesti. Tulosta pääsimme koepurjehtimaan lokakuun lopulla.

Jo ensimmäisistä viime talvena ilmestyneitä luonnoskuvista selvisi, että uudet Bavaria-cruiserit tulisivat poikkeamaan selkeästi edellisen suunnittelijan malleista. Mutta ensitapaaminen Bavaria Cruiser 32:n kanssa oli siitäkin huolimatta pieni sokki.

Amiraali Tom Finell puki koepurjehtijoiden ajatukset sanoiksi: – Rumimpia veneitä, mitä olen nähnyt!

Heti perään kuitenkin totesimme, että tässä on tietysti kyse makuasiasta. Ei amiraali mielestään koskaan ole nähnyt kaunista Picasson tauluakaan. Lieventävänä asianhaarana voi myös pitää sitä, että lyhyessä ajassa puolisen tusinaa suomalaisostajaa on valinnut Cruiser 32:n, pelkästään piirustusten pohjalta. Ulkonäkö ei kerro kaikkea, se ei ole tärkein ostokriteeri. Maailmanlaajuisesti veistämö on jo myynyt ilmeisesti kymmenkertaisen määrän tätä mallia, jonka ensiesiintyminen tapahtui vasta syyskuun alussa.

Bavaria Cruiser 32 kulki vakaasti puuskaisessa syystuulessa, mutta peräsintuntuma oli huono, ilmesiesti siksi, että ohjausvaijerit olivat liian kireällä. Ylärakenne on kulmikas ja massiivisen näköinen, varalaita korkea ja perä leveä.

Peräpeilissä on suuri, alas käännettävä uimataso. Avotilan etuosassa on ahdasta, kun neljä henkilöä osallistuu purjehtimiseen, mutta penkeille kyllä mahtuu kolme henkeä molemmille puolille. Peräharuksessa on säätötaljalla varustettu kukonjalka.

Lue koepurjehduksen tulokset Vene-lehdestä 12/2009.

X