Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Avomeri-MM: Tiukkoja tilanteita hyvässä tuulessa

08.08.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Max Ranchi

Audi ORCi avomeripurjehduskisojen kolmas päivä valkeni kirkkaana ja odotettavissa oli hyvää 6-9 m/s tuulta sateettomassa säässä.

Päivä osoittautui ennusteiden veroiseksi ja sekä ison että pienen luokan veneet saivat kaksi ratakisaa ajettua, mikä korjasi varsinkin ison A-luokan vajetta tiistain peruutetun toisen lähdön osalta.

B-luokassa kahden kauppa

Pienemmässä B-luokassa päivä oli ratkaiseva, sillä päivän kilpailujen jälkeen veneet jaetaan kulta- ja hopeafinaaleihin. Parhaat veneet kilpailevat pienen luokan maailmanmestaruudesta, kun hopeafleetin veneillä kyse on enemmän kunniasta.

Pienessä luokassa taistelu mestaruudesta näyttäisi käytävän virolaisen Sugar 2:n ja ruotsalaisen Team Arken Zoon välillä, hollantilaisen Lencon, saksalaisen Patent 3:n ja italialaisen Scugnizzan seuratessa kannoilla. Suomen värejä puolustavat Jukka Niemisen Neverita ja Heinz Machin dat wor et.

A-luokan kärki tasainen

Ison luokan kärkitaisto on tasaista. Johdossa kolmannen päivän jälkeen on puolustava maailmanmestari, italialainen Enfant Terrible. Tiukassa peesissä ovat saksalainen Silva Hispaniola, virolainen Amserv ja italialainen Airis.

Avomeripurjehduksen MM-kisoja isännöi pursiseura Merenkävijät ja kisojen tukikohtana toimii Särkän saari Kaivopuiston edustalla. Mantereelta avomerikaunottaria pääsee ihailemaan Kaivopuiston rannalta aamuisin noin klo 9 maissa ja iltaisin pursien palatessa tukikohtaan.

Lisätietoja

Lähde: Audi ORCi 2012 tiedotus/Otto Aalto
Kuva: Max Ranchi

X