Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Mainos

Automaattitrimmeillä ajamisen helppoutta

Trimmitasoilla liukuvan veneen kulkuasento saadaan aina säädettyä optimaaliseksi. Näin veneen suorituskyky ja taloudellisuus ovat parhaimmillaan. Trimmien säätely etenkin vaihtelevissa olosuhteissa tai kuormituksen muuttuessa vaatii ohjaajalta kuitenkin tarkkaavaisuutta. Mente Marinen ACS R -automaattitrimmeillä ajaminen helpottuu oleellisesti, kun automatiikka hoitaa trimmien säädön.

29.03.2018

KirjoittajaMaritim

Trimmitasot ovat jo kauan olleet oleellinen osa liukuvan veneen varustusta. Etenkin V-pohjaisissa veneissä ne ovat välttämättömiä, oli voimalaitteena sitten perämoottori, sisäperämoottori tai sisämoottori. Sivutuulessa vene kallistuu ohjauksen voimasta aina tuuleen päin ja mitä pienempi vene taas on kyseessä, kuormituksen vaikutus tai muutos kallistaa venettä voimakkaasti.

Trimmitasoilla veneen kulkuasento saadaan säädettyä niin, että vene kulkee aina tasapainoisesti ja suorassa. Lisäksi trimmeillä saadaan säädettyä veneen pitkittäissuuntaista kulkuasentoa siten, että esimerkiksi liukuunlähdössä tai vastatuulessa keula saadaan alas ja vaikkapa myötätuulessa keulaa voidaan nostaa ylös. Tällöin trimmitasoilla voidaan voimistaa perämoottorin ja sisäperämoottorin moottoritrimmin vaikutusta. Akselivetoisissa veneissä tasot ovat ainoa keino vaikuttaa veneen pitkittäiseen kulkuasentoon nopeutta muuttamatta.

Mente Marinen ACS R -automaattitrimmt toimivat haluttaessa manuaalisten trimmien tapaan ja niillä voidaan etsiä haluttu kulkuasento veneelle. Kun se on löydetty, automaattiasetus laitetaan päälle ja sen jälkeen automaatti huolehtii trimmien toiminnasta. Kun kurssi muuttuu tai ihmiset liikkuvat veneessä, automaatti säätää kulkuasennon aina oikeaksi pienessä hetkessä.

Trimmeihin saadaan haluttaessa myös pysyvät säädöt. Veneen vauhdin laskiessa liukunopeuden alle, trimmit palautuvat lähtöasentoonsa, vätkä vaikuta haitallisesti esimerkiksi laituriin tuloa.

Laite on yksinkertainen asentaa ja se sisältää kaiken tarvittavan automatiikan. Suomessa kehitetty laite toimii erinomaisesti kaikkien yleisimpien trimmijärjestelmien kanssa, eikä säätöyksikön lisäksi tarvita mitään muita muutoksia järjestelmään – riittää kun vanhat säätimet vaihdetaan uuteen ohjainpaneeliin.

Automaattitrimmien toiminnasta saa hyvän kuvan yrityksen verkkosivulla www.mente-marine.com olevan  simulointivideon avulla.

Mente Marinen ACS R -automaattiyksikön kampanjahinta on nyt 560,00 euroa (svh. 599,00 euroa).

Kampanjatuotteet Maritim-jälleenmyyjiltä ympäri maan. Tarkista lähin jälleenmyyjäsi www.maritimshops.fi/jalleenmyyjat

X