Tilaa
Uutiset

Audi Sailing Teamilla kahden purren taktiikka

17.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Audi Sailing Team

Jani Lehden voittoisa suomalainen avomeripurjehdustiimi on uuden pääyhteistyökumppanin myötä Audi Sailing Team. Tulevalla purjehduskaudella lähdetään tavoittelemaan avomeripurjehduksen MM- ja SM-mitaleita kahden veneen voimalla.

Grand Soleil 42R -veneellä kisataan lähinnä Välimerellä purjehdittavissa isoissa kansainvälisissä kilpailuissa. Kotimaan kisoja tiimi ajaa maahantuojan tiimin käyttöön varustamalla Salona 37:llä.

– Tulevan kauden päätavoitteemme on Kroatian MM-kisoissa menestyminen. Treenaamme kisamiehistöllämme kesäkuun alkuun saakka tiiviisti Suomessa, minkä jälkeen veneemme kuljetetaan Välimerelle, jossa kilpailemme MM-kisojen lisäksi Italian ja Kroatian mestaruuskisoissa, kippari Jani Lehti kertoo.

Kroatian Cresissä järjestettäviin avomeriveneiden MM-kilpailuihin on jo ilmoittautunut yli sata venettä, joten menestys on tiimille suuri haaste. Olosuhteet Välimerellä ovat varsin erilaiset kuin kotimaassa. Tuulet ovat Välimerellä kesäisin usein keveitä, minkä vuoksi venettä on talven aikana optimoitu erityisesti näihin keleihin.

Salona 37:lla tavoitteena Suomen mestaruus

Tiimin pienemmällä Audilla purjehditaan kotimainen Prosailor ORC -rankingsarja Suursaari Race -kilpailusta alkaen. Päätavoitteena on voitto Tallinnassa järjestettävällä Suomen ja Viron yhteisissä mestaruuskilpailuissa.

Tiimin aiempiin saavutuksiin kuuluu viisi SM-kultaa sekä useita kärkisijoituksia viime vuosien MM- ja EM-tason avomerikisoissa, parhaimpana näistä MM-pronssi Norjassa vuonna 2007. Viime vuonna Saksan Flensburgissa purjehdituissa kovatuulisissa MM-kisoissa miehistö oli viides.

– Vene ja miehistö ovat molemmat aavistuksen paremmassa iskussa kuin viime vuonna, joten lähdemme siitä, että pystymme parantamaan tulostamme, mikäli meillä on mukana edes ripaus sitä purjehduskilpailuissa aina tarvittavaa onnea, kippari Jani Lehti kommentoi tiimin mahdollisuuksia.

 

Lue myös nämä

X