Tilaa
Uutiset

Askeladdenille uusi omistaja

14.01.2009

KirjoittajaVenelehti

Loppuvuodesta konkurssiin mennyt Askeladden on saamassa uuden omistajan. Norjalainen Johs Lunde Marine Group AS on ostanut 243 valmista ja keskeneräistä venettä konkurssipesältä ja aikoo hankkia myös Askeladden-nimen ja veneiden muotit itselleen. Yhtiön tarkoitus on aloittaa Askeladdenin tuotanto vielä kuluvan vuoden aikana uudelleen. Parhaassa tapauksessa hyvinkin pian.

Johs Lunde Marine Groupiin siirtyneen Askeladden-veneiden myyntipäällikkö Leif Bergaasin mukaan Askeladdenin raju kasvu ja malliston laajentaminen eivät tapahtuneet täysin hallitusti, ja nyt on aika keskittyä olennaiseen, pieniin ja keskisuuriin veneisiin. Askeladdenin viimeiseksi uutuudeksi ennen konkurssia jäi Vene-lehdessäkin esitelty Commuter 11, yli 500 000 euron luksusvene.

Johs Lunde Marine Group AS kuuluu Johs Lunde Gruppen AB -konserniin, joka on suuri huviveneiden myyjä. Sen edustamia merkkejä ovat mm. Princess, Windy, Minor ja Hydrolift. Askeladden AS puolestaan oli 97-vuotias perheyritys, josta 2/3 omistivat Henrik and Georg Askvik. Kolmasosan yhtiöstä omisti Brunswick International. Yhtiö työllisti 163 henkilöä ja sen liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli noin 30 miljoonaa euroa ja voitto ennen veroja 690 000 euroa.
AI, 13.1.2009

Lue myös nämä

X