Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Ari Huuselan seuraava etappi on päiväntasaaja, mutta sitä ennen täytyy ohittaa doldrumit – ”Koitan löytää kohdan, mistä pääsisi läpi”

24.11.2020

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajaari huusela

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Yksinpurjehtija Ari Huusela on purjehtinut Vendée Globessa -kilpailussa nyt täydet kaksi viikkoa. Takana on reilut 3 100 merimailia eli noin 5 800 kilometriä. Edessä on vielä 40 000 kilometrin matka.

Huusela saapui doldrumeille eli pasaatituulten kohtaamisvyöhykkeelle eilen sunnuntaina, ja tämänhetkisen tuulikartan mukaan mies saapuu tuulettoman vyöhykkeen alueelle maanantain aikana yhdessä viiden muun kilpakumppaninsa kanssa.

”Doldrumeille vajaa vuorokauden matka. Koitan löytää kohdan, mistä pääsisi läpi. Toivottavasti ei joudu pitkään siellä tyynessä lillumaan”, Huusela raportoi sunnuntaiaamuna.
”Yksi näistä istuskeli koko yön sitlooran reunalla. Muuten aika raskas yö takana, jatkuvia ukkospilvimuodostelmia ja niiden väistelyä”, kippari raportoi maanantaina.

Afrikan ja Etelä-Amerikan välillä kulkeva purjehtijoille epäsuotuisa matalapaineen vyöhyke näyttää tällä hetkellä melko kapealta, joten sen ylittämiseen ei pitäisi tuhrautua tuhottomasti aikaa.

Eilisessä päivityksessään suomalaiskippari kertoi ladanneensa akkuja Balmarin-teholaturillaan, sillä hydrogeneraattoreita ei ole voinut pariin päivään pitää vedessä meriruohon paljouden vuoksi.

Kilpailun kärjessä Thomas Ryuant ja Charlie Dalin ovat ottaneet viikonlopun aikana eroa muuhun laivueeseen. Kilpailun johdossa pitkään ollut brittikippari Alex Thomson joutui lauantaina hidastamaan etenemistään veneen keulaan syntyneen vaurion vuoksi.

Johtoryhmä on kääntänyt keulansa kohti kaakkoa ja Hyväntoivonniemeä, mutta alkuviikon aikana eteläiselle Atlantille on ratkeamassa mittava tuuleton vyöhyke, jonka kipparit toivovat ohittavansa mahdollisimman nopeasti.

 

Lue myös nämä

X