Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Ari Huuselan kymmenes kisaviikko Vendée Globessa alkoi rikkoutuneen lattavaunun vaihdolla

12.01.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Ari Huusela ylitti viime perjantaina päivämäärärajan. meriliikenteen päivämäärärajana käytetään 180° pituusastetta, jonka eri puolilla on eri päivämäärä ja viikonpäivä. Ennen päivämäärärajan ylitystä Huusela oli kaksitoista tuntia aikaa edellä. Vastaavasti aika on nyt kaksitoista tuntia jäljessä.

Seuraavaksi Huuselalla on tähtäimessään Point Nemo, eli merellinen piste, joka sijaitsee kaikkein kauimpana mistä tahansa rannikosta. Jos kaikki menee hyvin, arvioi Huusela saavuttavansa Point Nemon reilun viikon kuluttua viikonloppuna ja purjehtivansa Kap Hornille 17-18 vuorokaudessa. Kap Hornin jälkeen matkaa on vielä jäljellä ainakin kuukausi.

Kymmenes kilpailuviikko alkoi vääntyneen lattavaunun vaihdolla. Lattavaunut liikkuvat maston takareunassa olevaa kiskoa pitkin ylös ja alas. Isopurje on kiinni mastossa lattavaunuilla, joita on noin metrin välein. Lattavaunuun kohdistuu purjeiden latoista suuria voimia, joten se on korjattava mahdollisimman pian.

Videolla Huusela kertoo lisää lattavaunun vaihdosta.

Kilpailun johdossa on ranskalainen Charlie Dalin (Apivia) ja toisena seuraa Thomas Ryuant (LinkedOut). Seitsemän venettä on keskeyttänyt kilpailun, joten Huuselan sijoitus on tällä hetkellä 25:s.

X