Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Ari Huuselan Ariel2-veneeseen osunut ranskalaiskippari ei edes herännyt törmäykseen

Törmäyksessä Ariel2:n takakaide irtosi ja muun muassa vesigeneraattori vaurioitui. Nukkuminen tulee olemaan jatkossa aiempaakin haastavampaa, Huusela kirjoittaa.

13.11.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Ari Huuselan Ariel2-vene osui toisen kilpailijan veneen kanssa yhteen varhain tiistaina. Huusela itse kirjoitti onnettomuudesta yhteisöpalvelu Facebookissa, ja päivitti tapahtumien kulkua myöhemmin.

Huuselan mukaan hän oli hereillä, kun kuuli tutkavaroittimen piippaavan ja huomasi Rhum Mono -luokassa kilpailevan ranskalaiskipparin Sébastien Destremaun lähestyvän oikealta Alcatrazit-Faceocean -veneellään.

”Kutsuin häntä VHF:lla kaksi kertaa, ei vastausta. Vene näytti menevän edestäni. Vauhtimme kuitenkin vaihtelivat melkoisesti puuskista johtuen, ollen 12-17 solmua. AIS-näyttöni skaala oli säädetty pienelle ja tajusin hänen olevan todella lähellä, tulossa suoraan kylkeäni kohti 17 solmun vauhdilla. Menin samantien ulos, eikä mitään ollut enää tehtävissä törmäyksen ehkäisemiseksi”, Huusela kirjoittaa.

Törmäyksessä Destremaun veneen puuksprööti osui Ariel2:n takakaiteisiin ja takastaagiin sillä seurauksella, että kaiteet irtosivat ja takastaagi katkesi.

”Hetken päästä Destremau vastasi VHF-kutsuuni. Sanoi olleensa nukkumassa, eikä edes huomannut törmäystä. Luuli autopilotin vain temppuilleen. Veneestä oli vaurioitunut puukspröötin alatuki, jonka Destremau sai korjattua. Hän jatkaa kisaa”, Huusela kirjoittaa.

Hänen veneeseensä tuli vaurioita peräpeiliin ja takanurkkaan. Lisäksi oikeanpuoleinen vesigeneraattori vaurioitui.

”Muutaman tunnin työn jälkeen pääsin jatkamaan kisaa, tosin hieman rampana”, Huusela kirjoittaa ja toteaa nukkumisen olevan tulevina öinä entistäkin haastavampaa veneen vaurioiden vuoksi.

Huusela osallistuu parhaillaan Ranskasta Atlantin yli Guadeloupeen Karibianmerelle suuntautuvaan Route du Rhum -purjehduskilpailuun.

Juttua päivitetty 14. marraskuuta tarkemmilla tiedoilla tapahtumien kulusta.

X