Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Ari Huuselan 14 kisaviikko Vendée Globe -kilpailussa alkoi parranajolla: ”Joulupukki lähti kotiinsa”

09.02.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Huuselan matka kohti päiväntasaajaa pasaatituulien mukana jatkuu tasaisella vauhdilla. Päiväntasaajalle on matkaa noin 1 000 mailia ja hän odottaa saavuttavansa sen viidessä-kuudessa päivässä.

Maanantain tunnelmista Huusela kertoo: ”Viime yönä pääsin löysäämään skuutteja, tuuli kääntyi sivulle, itään, ja nyt näissä St. Helenan korkeapaineen pasaateissa pitäisi eteneminen olla mukavampaa ja ainakin nopeampaa kuin vastatuulessa ryskyttäminen”.

Riesana ovat ajoittaiset kuuropilvet, jotka nostattavat tuulta hetkessä jopa 27 solmuun. Isopurjetta pitää löysätä reippaasti, jotta veneen saa pidettyä hallinnassa.

Matkaa maaliin on vielä noin 8 000 kilometriä. Maalissa hän arvioi olevansa viimeistään maaliskuun alussa.

Maaliin Les Sables d´Olonneen on nyt tullut neljätoista venettä. Huusela purjehtii kisan viimeisenä edelleen sijalla 25. Hieman hänen edellään purjehtii naiskippari Alexia Barrier (TSE-4myplanet).

Viime viikonloppuna Huuselan ”ohjelmassa” oli hiusten- ja parranajo. Huuselan mukaan joulupukki lähti kotiinsa ja vanha Ari palasi omana itsenään pinnaan. Parta oli hieno kokeilu, mutta se oli kasvanut jo niin pitkäksi, että se aiheutti kuumuudessa kutinaa ja epämukavaa oloa.  Nyt olo pysyy raikkaampana kun kasvojen peseytymiseen menee pari desiä vettä.

 

 

Lue myös nämä

X