Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Ari Huusela viettää merellä nyt viimeistä vuorokauttaan, ja se on saanut miehen tunteelliseksi

04.03.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Yksinpurjehtija Ari Huuselan miltei neljä kuukautta kestänyt merimatka tulee päätökseensä todennäköisesti varhain perjantaina. Suomalaisella on torstai-iltapäivänä matkaa maaliin enää noin 160 merimailia.

Ennen Les Sables-d’Olonnen maalilinjaa Huuselan on pysyttävä vielä valppaana Biskajanlahden vilkkailla laivareiteillä. Alueella on myös monia kalastusaluksia, jotka eivät käytä AIS-järjestelmää. Huuselallakin on tuoreessa muistissaan kilpakumppani Boris Herrmanin törmäys kalastusaluksen kanssa juuri ennen maalia.

”Monia riskejä vielä edessä, mutta teen parhaani päästäkseni maaliin perjantaiaamuna”, Huusela kirjoitti keskiviikkona.

Huuselan toiseksi viimeinen yö merimatkalla oli upea, ja aamukin oli kaunis.

”Kevyt vastatuuli tekee etenemisen hitaaksi, mutta myös todella nautinnolliseksi. Vene lipuu pehmeästi kuin silkin päällä”, Huusela raportoi torstai-iltapäivänä.

Kilpailun loppuminen on saanut kipparin myös tunteikkaaksi.

”Näissä oloissa ehtii myös käydä mielessä läpi purjehdusurani vaiheita ja tätä huipennukseen johtanutta pitkää polkua. Tunneskaalan kaikki ääripäät ovat vahvasti mukana. Koitan kuitenkin parhaani mukaan pitää ajatukset ja keskittymisen vielä jäljellä olevassa haastavassa loppusuorassa ja veneessä.”

Alla Huuselan videotervehdys torstailta:

 

X