Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Ari Huusela valmistautuu Atlantin ylityskilpailuun

03.04.2013

KirjoittajaSatu Björn

Ari Huusela

Lentokapteeni ja yksinpurjehtija Ari Huusela valmistautuu jälleen Atlantin ylityskilpailuun. Hänen tavoitteenaan on päästä ensimmäisenä pohjoismaalaisena maaliin legendaarinessa Route du Rhum -yksinpurjehduskilpailussa Ranskasta Karibialle syksyllä 2014.

Ari Huusela on aloittanut valmistautumisen uuteen vaativaan seikkailuun, kolmanteen yksinpurjehduskilpailuunsa Atlantin yli. Reitti kulkee Saint Malosta, Ranskasta Karibian Guadeloupeen marraskuussa 2014. Valmistautuminen on aloitettava hyvissä ajoin, sillä se on ainoa keino selviytytä maaliin ja vaativan suorituksen paras henkivakuutus.

Huusela osallistuu kilpailuun Class 40 -tyypin Pogo 40-veneellään. Vene on profiililtaan kuin 6,50-metrinen Classe Mini, jolla Huusela osallistui 1999 ja 2007 Transat 6,50 – Atlantin yli yksinpurjehduskilpailuihin, mutta lähes tuplaten suurempi.

”Atlantin ylitys tällä veneellä kestää noin 3 viikkoa. Parhaimmillaan veneen nopeus on reippaasti yli 20 solmua”, arvioi Ari Huusela. ”Vene on tällä hetkellä Bretagnessa, Ranskassa. Purjehdin sen Suomeen huhtikuun aikana. Sen jälkeen alkaa varsinainen varustelu ja osallistun sillä tänä kesänä avomerikisoihin Itämerellä”, Huusela jatkaa.

Route du Rhum 2014

Ari Huusela

 

X