Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Ari Huusela on viettänyt veneessään yksin jo 100 päivää – Tasaiselle maalle on matkaa vielä kaksi viikkoa

18.02.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


 

Tiistaina tuli kuluneeksi tasan sata vuorokautta siitä, kun Ari Huusela starttasi maailman vaativimpaan yksinpurjehduskilpailuun 32 muun kipparin rinnalla. Nyt Vendée Globe vuosimallia 2020–21 alkaa olla jo loppusuoralla. Kolmenkymmenenkolmen veneen laivueesta kahdeksan on joutunut jättämään kilpailun kesken. Maaliin on ehtinyt 21 kipparia, ja Atlantilla kohti pohjoista purjehtii vielä neljä venettä.

Suomalainen Ari Huusela on yksi heistä. Hänellä on matkaa maaliin vielä 2 500 merimailia. Eilisten reititystensä mukaan Huusela pääsisi kuivalle maalle ja tuoreiden kroissanttien pariin 3. maaliskuuta – eli tasan kahden viikon kuluttua. Huusela ilmoitti ennen kilpailun alkua tavoitteekseen päästä maaliin noin sadassa vuorokaudessa.

”Edelleen tuntuu hyvältä muutamia hankalia päiviä lukuun ottamatta. Muun muuassa eilen oli paha päivä. Todella ikävä vasta-aallokko ja tuuli. Kaipaan tietysti läheisiä ja ystäviä, kunnollista ruokaa, tuoreita asioita, sekä maata”, Huusela kirjoitti matkansa sadantena päivänä.

Huuselan matkantekoa hidastaa se, että sääennusteet ovat luvanneet loppumatkalle pääasiassa vastaista tuulta. Eilisessä videotervehdyksessään mies kertoi, ettei veneeseen sähköä tuottavia hydrogeneraattoreita voi tällä hetkellä käyttää sargassolevän valtavan määrän takia. Veneessä on kuitenkin dieselgeneraattori ja aurinkopaneeleja sähköntuotantoa varten.

 

X