Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Ari Huusela koki Atlantilla elämänsä rankkasateen – ”Taukoamatonta, todellista kaatosadetta”

26.11.2020

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajaari huusela

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Doldrumeilla eli pasaatituulten kohtaamisvyöhykkeellä parhaillaan purjehtivan Ari Huuselan kolmas kilpailuviikko Vendée Globessa ei ole alkanut helpoimmalla tavalla.

Suomalaiskippari päivitti keskiviikkoaamuna mereltä viettäneensä hyvin rankan yön ”elämänsä rankkasateessa”.

”Viime yönä satoi kaatamalla ja tuuli tietty vaihteli paljon. Kolmannen vendan jälkeen puolenyön maissa tuuli sitten kääntyi luoteeseen ennustetun kaakon sijaan, ja pääsin etenemään vihdoin oikeaan suuntaan. En ole elämäni aikana kokenut tuollaista sademäärää. Taukoamatonta, todellista kaatosadetta.”

Hyvä puoli rankkasateessa oli, että uupununeeksi itsensä tällä hetkellä tunteva mies onnistui keräämään kaksi ämpärillistä makeaa peseytymisvettä. Hän kertoo kuulumisistaan englanniksi alla:

Huusela lähestyi reilun kahdensadan merimailin päässä siintävää päiväntasaajaa tiistaina noin neljän solmun keskinopeudella. Hänen sijoituksensa kilpailussa on 29.

Kilpailun kärjessä Charlie Dalin (Apivia) ja Thomas Ruyant (LinkedOut) ovat ottaneet selvän pesäeron muuhun laivueeseen. Viikonloppuna veneestään rakenteellisia vaurioita löytänyt ennakkosuosikki Alex Thomson kertoi tiistaina onnistuneensa korjausurakassa, ja pääsevänsä jatkamaan matkaa pian normaaliin tahtiin.

Huusela on kerännyt tukijoidensa nimiä Stark-veneensä mastoon. Matkassa on mukana jo lähes 600 nimeä, eikä mastossa riittänyt enää tilaa kaikille halukkaille.

X