Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Ari Huusela edelleen hyvässä myötätuulessa kohti Hyväntoivonniemeä

03.12.2020

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajaari huusela kevin escoffier/vendée globe

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Huuselan matka kohti Kapkaupungin Hyväntoivonniemeä on sujunut lämpimässä ja hyvätuulisessa säässä. Kilpailua on nyt käyty 25 päivää ja Huuselan sijoitus on pysynyt muuttumattomana. Hän purjehtii edelleen sijalla 29.

”Jälleen päivän lähempänä joulua. Aamuyöllä tuuli nousi, puuskissa 23 solmua ja vauhtia oli parhaimmillaan 20 solmua. Keli on muuttunut pilviseksi ja meriveden lämpötila laskenut taas asteen verran, nyt 23,5. Kuumuus alkaa toivottavasti helpottamaan, enää reilu vuorokausi kovempien kelien alueelle. Tuulta nytkin selvästi ennustettua enemmän, mutta meno edelleen suht mukavaa ja matka etenee näillä vauhdeilla myös!”, Huusela kertoo.

Hyvää mieltä on tuonut yllätyskassista löytynyt joulukalenteri, jonka avaaminen on Huuselan mielestä päivän paras hetki.

Tiistaina 1.12. kolmantena kisassa purjehtineen BRB 60 veneen kippari Kevin Escoffier joutui jättämään kilpailun kesken hänen veneensä katkettua kahtia kovassa tuulessa ja aallokossa. Escoffierilla oli vain muutama minuutti aikaa pukea pelastuspuku päälleen ja siirtyä pelastuslauttaan. Aivan viime hetkillä hän ehti lähettämään hätäkutsun, jossa pyysi apua: ”Veneeni uppoaa, tämä ei ole vitsi!” Mukaansa hän ei ehtinyt ottaa puhelinta eikä hätäruokapakettiaan. Pelastuspuvussa olleen EBIRB-lähettimen avulla Escoffier pystyttiin paikallistamaan. Avun saaminen kesti kuitenkin yksitoista ja puoli ennen kuin yön pimeydestä saapui kanssakilpailija Jean Le Cam (Yes We Cam) apuun. Le Cam yritti lähestyä Escoffierin lauttaa kovassa tuulessa useaan kertaan, ennen kuin hän onnistui saamaan Coffierin pelastuslautasta Yes We Camiin. Pelastusoperaation vuoksi Jean Le Cam on pudonnut kilpailussa sijalle 7.

Kevin Escoffierin BRB katkesi kovassa tuulessa ja aallokossa kahtia ja vain minuutteja myöhemmin vene upposi.

X