Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

ARC: Atlantin ylittäjät perillä

17.12.2012

KirjoittajaPasi Nuutinen

World Cruising Club

Atlantic Rally for Cruisers 2012 alkaa olla palkintojen jakoa vaille valmis.

Las Palmasista lähteneistä 228 veneestä oli tätä kirjoitettaessa, maanantaina 17.12. aamupäivällä paikallista aikaa, saapunut St. Lucian Rodney Bayhin 190.

Kymmenen venettä on keskeyttänyt, ja loppujen odotellaan ennättävän hyvin loppujuhlallisuuksiin lauantaiksi 22. joulukuuta.

Capricornin ennätys jäi voimaan

Alkumatkaa ja lähtöjärjestelyjä sotki vuodenajalle epätavallinen matalapaine Kanarian saarten pohjoispuolella. Se myös työnsi veneet tavallista pohjoisemmalle reitille.

Hyvästä alkuvauhdista huolimatta kisan nopein vene Vaquita (Akilaria 40) kipparinaan itävaltalainen Andreas Hanakamp jäikin noin vuorokauden Capricornin vuonna 2006 tekemästä reittiennätyksestä.

Vaquitan loppuajaksi kirjattiin 12 vuorokautta, 1 tunti, 37 minuuttia ja 48 sekuntia.

Nopein Vahine, hitain Marisol

Nopein suomalaisveneistä oli Purjelaivasäätiön Vahine (Swan 65) ajalla 14 vuorokautta, 5 tuntia, 13 minuuttia ja 1 sekunti.

Viimeisenä siniristilippua hulmuttaneista saapui sunnuntaina maaliin Esa ja Hilkka Kalervon Marisol (Hallberg-Rassy 42), jossa mukana oli myös Vene-lehden toimittaja.

Kaikki kuusi suomalaisvenekuntaa selvisivät matkasta suuremmitta ongelmitta. Pieniä varustevaurioita toki on sattunut, kuten jokseenkin kaikille osallistujille. Vakavilta vaurioilta on silti pääosin vältytty, yhtä maston katkeamista ja yhtä peräsinvaurioita lukuun ottamatta.

Kovimmat kolhut sai saksalainen Stormvogel (Koopmann 48). Sen yllätti trooppinen sadekuuro, joka työnsi edellään jopa 20 m/s nopeudella puhaltanutta tuulta. Viimeisin raportti veneestä kertoo kuitenkin miehistön voivan hyvin, ja kisan johtaja Andrew Bishop sanoo veneen jatkavan urheasti kohti St. Luciaa.

Lisätietoja

Kuva: WCC

X