Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Aquador 28 DC – imperiumin vastaisku

01.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Vene 7/10 Aquador 28 DC

Aquador 28 DC on suomalaisen veneteollisuuden tyylikkäimpiä aikaansaannoksia. Se on ilmeeltään mannermainen, mutta luonteeltaan skandinaavinen. Siis onnistunut vientivene. Suomen vesillä se on imperiumin vastaisku tuontiveneille.

Aquador 28 DC täyttää useimmat nykyaikaisen vesillä liikkumisen tarpeet: se on nopea, tilava, mukava ja lisäksi kaunis katsella. Siinä mannermainen tyylikkyys yhdistyy skandinaavisiin ratkaisuihin.

Käytännössä kaikki Aquadorin sisäperämoottoriveneet on myyty dieselillä varustettuna. Se on ollut looginen ratkaisu, sillä käyntivarmuus, polttoaineen hinta sekä kulutus ovat puolustaneet dieselin käyttöä.
Nykyään valinta voisi olla jo toinen. Polttoaineiden hinnoissa ei ole suurta eroa ja dieselin pienempää kulutusta kompensoi vahvasti bensiinimoottorin selvästi alhaisempi hankintahinta.

Aquador 28 DC on mukava vene ajella. Se on tasapainoinen ja käytökseltään miellyttävä. Koeajomoottorilla Aquador ei ole mikään vauhtivene, mutta matka taittuu mukavan tasaisesti.

Aallokossa vene käyttäytyy hyvin. Vaikka keula on kohtalaisen terävä, se ei pahasti leikkaa suureenkaan aaltoon. Trimmeillä vene on lisäksi helppo pitää hyvässä asennossa. Sivusuunnassa tuulen aiheuttamaa kallistusta ei juuri ole.

Laadullisesti Aquador on, pinnalta katsoen, siistiä työtä. Puuosissa kiiltelee lakkapinta, tekstiilit ovat laadukkaita. Osat istuvat toisiinsa lähes moitteetta ja käytetyt tarvikkeet ovat tarkoituksenmukaisia ja pääasiassa laadukkaita.

Joitain ratkaisuja voi tietenkin arvostella, kuten kajuutan tilankäyttöä, mutta kokonaisuutena Aquador 28 DC on kunniaksi valmistusmaalleen.

Hintaa veneellä on melkoisesti. Halvin vaihtoehto maksaa 146 100 euroa ilman rahtia. Kallein vaihtoehto on varustettu Volvo Penta D6-370 hv:n moottorilla, 163 500 euroa. Tämän päälle on syytä varata erilaisia lisävarusteita 10 000-15 000 eurolla.

Tekniset tiedot

 

Pituus 8,80 m
Leveys 3,10 m
Paino n. 3 800 kg
Kantavuus 8 henkeä
Moottorisuositus 300-370 hv
Polttoainesäiliö 380 l
Vesisäiliö 95 l
Septisäiliö 45 l
Hinta alk. 146 100 euroa
CE-luokitus C (rannikko)
Valmistaja Bella-Veneet Oy
Kuopio, puh. (017) 288 3800
www.aquadorboats.fi
Jälleenmyyjät katso www.aquadorboats.fi

teksti Ari Inkinen
kuvat Timo Utter

Tiivistelmä Vene-lehden 7/2010 jutusta
X