Tilaa
Uutiset

AMT 175 BR:n saa nyt myös alumiinirungolla

10.11.2017

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaArto Wiikari

Yhdelläkään avoveneiden valmistajalla tänä päivänä tuskin on mahdollisuutta hyljeksiä alumiinia runkomateriaalina. Niinpä myös Kontiolahdella toimiva AMT-veneet Oy on ottanut valikoimiinsa alumiinin.

Toisin kuin muut kotimaiset valmistajat, AMT ei ole päätynyt erilliseen alumiinimallistoon, vaan yllättäen tarjoaakin alumiinirunkoa 3 300 euron lisävarusteena. Kuluttajalla on siten mahdollisuus valita ensi alkuun AMT 175 BR joko alumiini- tai lujitemuovirungolla. Kansirakenne on kummassakin tapauksessa lujitemuovia.

AMT ei kuitenkaan itse hitsaa alumiinirunkoa, vaan se tulee Juha Snell Oy:ltä ja on alun perin käytössä Fasterissa. 175 BR:n kohdalla runko on identtinen Faster 525:n kanssa, ja myöhemmin esiteltävässä AMT 190 BR:ssä käytetään Faster 560:n runkoa.

Pääsin kokeilemaan AMT 175 BR:ää marraskuun aurinkoisena päivänä Inkoon vesillä. Toisin kuin AMT:n lujitemuovirungot, alumiinirungot ovat ilman nousulistoja perinteiseen Faster-tyyliin. Ja sen huomasi merellä, jossa edellisten päivien tuulen jäljiltä maininki vielä tarjosi railakasta menoa. Vene oli pehmeä ja hiljainen ajettava 80-hevosvoiman Hondalla. Huippunopeutta yhdistelmä kahden hengen kuormalla saavutti 34 solmua, ja noin 4 000 kierroksen taloudellisimmalla käyntinopeudella matkanopeus oli 25 solmun molemmin puolin.

Perusteellisemman esittelyn uutuusveneestä julkaisemme joulukuun Vene-lehdessä 12/2017.

Lue myös nämä

X