Uutiset

America’s Cup: Luna Rossa uusin haastaja

03.11.2011

TekstiKiti Westerback

Luna Rossa Challenge 

Palermolainen Sisilian pursiseura Circolo della Vela Sicilia ja Luna Rossa Challenge 2013 kertovat, että Golden Gate Yacht Club on hyväksynyt heidän 34. America’s Cupin haasteensa.

Luna Rossa Challenge 2013 on solminut Emirates Team New Zealandin (ETNZ) kanssa yhteistyösopimuksen, joka on voimassa joulukuun 2012 loppuun. Yhteistyösopimus käsittää kaiken tietämyksen, joka koskee ETNZ:n suunnittelua ja suorituskykyä.

Luna Rossa AC72:n rungot valmistetaan Italiassa, mutta kaikki muu rakennetaan Uudessa-Seelannissa kiinteässä yhteistyössä ETNZ:n kanssa.

– Olen varma, että yhteistyömme Emirates Teamin kanssa tuottaa erinomaisen tuloksen. Se nopeuttaa molempien tiimien kehitystyötä sekä tekniikan että miehistön osalta, uskoo Luna Rossa Challenge 2012 -tiimin vetäjä Patrizio Bertelli.

– Olen erittäin iloinen tästä yhteistyöstä. Kun Luna Rossa voitti vuonna 2000 Louis Vuitton Cupin, siitä tuli saarivaltiomme ehdottomasti pidetyin ja arvostetuin ulkomainen tiimi. Sopimus lisää molempien tiimien teknistä tasoa, ja odotamme tiivistä yhteistyötä maissa ja tiukkoja taisteluja vesillä, Emirates Team New Zealandin vetäjä Matteo de Nora iloitsee.

Luna Rossa osallistuu jo ensi vuonna kaikkiin AC 45 -pursilla käytäviin America’s Cup World Series -kisoihin.  

Lisätietoja

 

Lue myös nämä