Tilaa
Jutut

Satamaesittely: Tankar ja Kokkola – Tuulen tuiverruksessa

Perämerellä sijaitseva Tankar on jo vuosikymmeniä ollut suosittu vierailukohde. Kokkolan kaupunkiin ja sen vierassatamaan on matkaa noin 10 meripeninkulmaa.

09.06.2021

Kirjoittajaanne sjöholm

Kuvaajasteffi sjöholm

Punavalkoinen Tankarin majakka tervehtii meitä jo kaukaa puiden takaa, kun saavumme sisäväylää Pietarsaaren suunnalta. Vuosia sitten, kun lähestymme saarta ulkomereltä, majakka hävisi sumun sekaan.

Tuolloin sää kuitenkin kirkastui ja saimme nauttia saaresta kesähelteessä. Nyt ulkosaaristo näyttää meille toiset kasvonsa: tihku muuttuu piiskaavaksi sateeksi ja tuuli nousee entisestään. Katsomme Tankarin säähavaintoaseman mittaamaa tuulikäyrää Ilmatieteen laitoksen sivuilta: puuskissa lähestytään 15 m/s. Vene ei onneksi pahemmin keinu, sillä olemme sataman sisemmässä altaassa.

Valovoimainen majakka

Täällä Perämerellä yöt ovat vielä valoisampia kuin vaikkapa Saaristomerellä. Sadepilvet mustaavat kuitenkin taivaan niin, että erotamme majakan valon alkuperäisessä linssistössä ja sen taivaalle piirtämän valokiilan. Harvemmin veneen ikkunasta näkee jotain näin hienoa!

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X